07/09-04-2018 ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΩΓΩΝΟΧΩΡΙΑ

Πάσχα με τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης στα Πωγωνοχώρια 7-8-9 Απριλίου
Νομός Ιωαννίνων. 
Κορυφές: Κουτσόκρανο 1325 μέτρα, Κασιδιάρης 1312 μέτρα.

Βαθμός Δυσκολίας  : Α++, Β, Β+
Συντονιστές :  
Σταυριανουδάκης Παντελής, Βρυώνη Ελένη.

Πρώτη ημέρα: 

Αναχώρηση από το Αρχαιολογικό Μουσείο στις 7.00 πμ, άφιξη στο Δελβινάκι περίπου στης 11.30 πμ. όπου και θα είναι η αρχή της πορείας μας. Θα ακολουθήσουμε πορεία ΒΔ σε χαμηλό υψόμετρο περιμετρικά του βουνού Κουτσόκρανο, με εναλλαγές σε δασικά μονοπάτια και χωματόδρομους της περιοχής και μερικά από τα γραφικά ξωκκλήσια της περιοχής, μέχρι να φτάσουμε στο χωριό Δολός, συνεχίζουμε μετά μέσα από την χαράδρα Κουβαρά μέχρι το χωριό Πωγωνιανή που θα μας περιμένει το λεωφορείο για να μας πάει στο χωριό Ωραιόκαστρο όπου και θα είναι η βάση μας στο 3ήμερο.
Στο Ωραιόκαστρο θα κάνουμε την Ανάσταση.

Συνολική πορεία πρώτης ημέρας 10 χλμ., 4 ώρες περίπου διάρκεια. 
Βαθμός δυσκολίας Α++. 

Δεύτερη μέρα:

Αναχώρηση από το Ωραιόκαστρο για την Πωγωνιανή που θα ξεκινήσουμε την πορεία μας, σχεδόν παρόμοια με της προηγούμενης μέρας αλλά σε μεγαλύτερο υψόμετρο.
Φεύγουμε από το χωριό και μπαίνουμε στην χαράδρα Κουβαρά για να περάσουμε προς τον Δολό, συνεχίζουμε από εκεί προς την πλαγιά, μέσα από δασάκι προς τον χαρακτηρισμένο διατηρητέο οικισμό Άγιο Χριστόφορο Δολού, το προσπερνάμε και συνεχίζουμε την πορεία μας ΝΑ ώσπου θα φτάσουμε στην κορυφή Κουτσόκρανο με ύψος 1325 μέτρα, ξεκούραση εκεί, θα απολαύσουμε από εκεί τα γύρο βουνά με αυτά που ξεχωρίζουν να είναι η Νεμέρτσικα, η Τύμφη και ο Μακρύκαμπος στα σύνορα με την Αλβανία. Συνεχίζουμε ΝΔ περνάμε την ομβροδεξάμενη Μωραϊτη και πέφτουμε σε χωματόδρομο που μας βγάζει στο Δελβινάκι. Μας παραλαμβάνει το λεωφορείο και επιστρέφουμε στο Ωραιόκαστρο για να γιορτάσουμε το Πάσχα με τοπικά εδέσματα.

Συνολική πορεία πρώτης ημέρας 16 χλμ., 5.5 με 6 ώρες περίπου διάρκεια. 
Βαθμός δυσκολίας Β,Β+

Τρίτη ημέρα:

Μαζεύουμε τα πράγματα μας τα βάζουμε στο λεωφορείο, παίρνουμε το πρωινό μας και φεύγουμε για το χωριό Κρυονέρι όπου και είναι η αρχή της τελευταίας μας πορείας στην περιοχή. Προχωράμε από το χωριό με πορεία νότια σε χωματόδρομο αρχικά μέχρι να μπούμε στης δασωμένες πλαγιές του βουνού Κασιδιάρη. Επιχειρούμε να φτάσουμε στην κορυφή του βουνού, ξεκούραση εκεί για λίγη ώρα και φεύγουμε για τον τελικό μας προορισμό που είναι το χωριό Στρατίνιστα. Μας παραλαμβάνει το λεωφορείο και φεύγουμε για Θεσσαλονίκη που θα φτάσουμε αργά το απόγευμα.

Συνολική πορεία πρώτης ημέρας 14 χλμ., 5 με 6 ώρες περίπου διάρκεια. 
Βαθμός δυσκολίας Β

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, fleece, σακίδιο πλάτης (35-45 lit), μπατόν, νερό, ατομικά τρόφιμα, δεύτερα ρούχα-παπούτσια τα οποία θα τα αφήσετε στο λεωφορείο, 2 ζευγάρια γάντια (το ένα αδιάβροχα) , σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακό κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα. 

Συμμετοχή - Διαμονή: Συμμετοχή λεωφορείου 60 ευρώ. Η διαμονή θα γίνει στον ξενώνα "ΠΑΝΟΡΑΜΑ" στο Ωραιόκαστρο Πωγωνίου. Το κόστος για το δίκλινο είναι 45 ευρώ και για το τρίκλινο 54 ευρώ στα οποία περιλαμβάνεται και το πρωινό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  στη γραμματεία του Συλλόγου ΜΟΝΟ με προκαταβολή 60 ευρώ. 
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 28 Μαρτίου