15/11/2015 ΠΑΙΚΟ (ΚΑΣΤΑΝΕΡΗ - ΓΚΟΛΑ ΤΣΟΥΚΑ)


Πάικο: Καστανερή – κορυφή Γκόλα Τσούκα 1650μ.- Ελευθεροχώρι.
Βαθμός δυσκολίας: Β
Αρχηγοί: Νάσος Φλώρος, Νίκος Πετρούδης, Μακρίνα Σαλμανίδου


Συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία του συλλόγου, στην Τσιμισκή, στις 6:50 και αναχώρηση στις 7:00. Άφιξη στο ξύλινο σπιτάκι του Δασαρχείου (1100μ) έξω από την Καστανερή σε περίπου 2 ώρες.

Από εκεί ξεκινάει η πορεία μας, η οποία πολύ ομαλά θα μας οδηγήσει στην κορυφή Γκόλα Τσούκα του Πάικου σε περίπου 2,5 ώρες. Μόνη εξαίρεση είναι το τελευταίο κομμάτι πριν την κορυφή, το οποίο έχει αρκετά έντονη κλίση σε ένα σημείο. 

Από την κορυφή Γκόλα Τσούκα απολαμβάνουμε τη φανταστική θέα προς την κορυφή της Τζένας, του Πινόβου και του Καιμάκτσαλαν. 

Κατόπιν ξεκινάμε την κατηφόρα με σκοπό να φτάσουμε στη θέση κεραίες, έξω από το χωριό Ελευθεροχώρι. Η διαδρομή αυτή θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες, γίνεται σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους και στο τελευταίο κομμάτι περπατάμε πάνω στο ρωμαϊκό μονοπάτι.

Αφού συγκεντρωθούμε όλοι στο λεωφορείο, θα πάμε στο χωριό Πλάτανος όπου θα γίνει στάση για ξεκούραση μέχρι τις 17:30. Μετά αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη.

Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη και προτείνεται και για αρχάριους με την προϋπόθεση ότι έχουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση και τον αναγκαίο για την εξόρμηση εξοπλισμό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε σημεία όπου η υγρασία και τα ξερά φύλλα κάνουν ολισθηρό το έδαφος.

Εξοπλισμός : Ορειβατικό μποτάκι, φλις, αντιανεμικό/αδιάβροχο, σκούφος/καπέλο, γάντια, ΝΕΡΟ το λιγότερο 1.5 λίτρο, σνακ, σακίδιο πλάτης, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, ατομικό κουτί Α βοηθειών . 

Το πρόγραμμα και ο βαθμός δυσκολίας της εξόρμησης, μπορεί να τροποποιηθούν αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ορειβατικής ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. 

Πληροφορίες: κάθε Τετάρτη από τις 20:30 μέχρι τις 22:30 από τους αρχηγούς στα γραφεία του συλλόγου.

Κόστος συμμετοχής 13€ (10€ για ανέργους και φοιτητές)