20/12/2015 ΛΑΙΛΙΑΣ ΒΡΟΝΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΒΡΟΝΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
Ανάβαση στην Κορυφή Προφήτης Ηλίας από το χωριό Άνω Ορεινή
 
Τύπος Εξόρμησης: Διάσχιση.

Βαθμός Δυσκολίας: Β/Γ. Η δυσκολία της διαδρομής εξαρτάται άμεσα από την ποσότητα και την ποιότητα του χιονιού.

Αναχώρηση στις 20-12-2015 στις 7:00 από τα γραφεία του συλλόγου (Καρόλου Ντηλ 19 & Τσιμισκή) .

Άφιξη στο χωριό Άνω Ορεινή από όπου θα ξεκινήσουμε το περπάτημα (9:00).

Στην αρχή διασχίζουμε το χωριό με κατεύθυνση βορεινή. Σε απόσταση περίπου 2.3 χλμ στρίβουμε δεξιά και με κατεύθυνση ανατολική ανεβαίνουμε την ράχη μέχρι να βρούμε τον αυχένα του βουνού. Η Υψομετρική αυτή διαφορά είναι περίπου 250 μέτρα. Συνεχίζουμε την κορυφογραμμή με κατεύθυνση πάντα βορεινή. Μετά από λίγο και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες έχουμε ορατότητα και βλέπουμε την κορυφή Προφήτης Ηλίας.
Έχοντας οπτικό στόχο την κορυφή προχωράμε (πάντα με βορεινή κατεύθυνση) μέχρι να φτάσουμε αρκετά κοντά της. Επειδή μπροστά μας υψώνονται απότομοι πετρώδεις όγκοι θα πρέπει να κάνουμε τον γύρο για να φτάσουμε στην κορυφή. Συνεχίζουμε λοξά δεξιά σε μία ιδεατή ισοϋψή που μας οδηγεί λίγο βορειότερα από την κορυφή. Η διαδρομή αυτή θέλει προσοχή γιατί συναντάμε σάρες και μεγάλα κομμάτια βράχων τα οποία πρέπει να διασχίσουμε. Θέλει αυτοσυγκέντρωση και αποφασιστικότητα και σταθερά βήματα.  Μετά τα «δύσκολα» η πορεία μας βγάζει σε μικρό αυχένα και στρίβουμε δυτικά-νοτιοδυτικά οπού μετά από 500 περίπου μέτρα βγαίνουμε στην κορυφή Προφήτης Ηλείας. Από την κορυφή μπορούμε να ακολουθήσουμε την κεντρική πίστα και να φτάσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο
Ο εκτιμώμενος χρόνος της πορείας είναι 6/7 ώρες

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, αντιανεμικό/αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης, ζακέτα fleece, θερμοεσώρουχο, νερό τουλάχιστον 1,5 λίτρο, σκούφος/καπέλο, γάντια, μπατόν.

Tο πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να μεταβληθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών και για λόγους ασφαλείας.

Περισσότερες πληροφορίες κάθε Τετάρτη στα γραφεία του Συλλόγου μετά τις 20:30.

αντίτιμο συμμετοχής: 13 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητές και άνεργοι.

Αρχηγοί : Τερζίδης Τάσος

Τηλεφ. ΕΟΣ για πληροφορίες 2310 266928, 2310 240889