22-01-2017 ΣΕΛΙ ΑΣΟΥΡΜΠΑΣΙ 1847

ΑΣΟΥΡΜΠΑΣΙ 1847, ΣΕΛΙ

Βαθμός Δυσκολίας  : Β+
Συντονιστές : Παλάγκας Δ., Καψούδας Π. 

Μετά από τις δύο κοντινές δράσεις στην πόλη μας , σε Σειχ Σου και Χορτιάτη ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερήσια εξόρμηση στο Σέλι την Κυριακή 22/01.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 07:00 από τα γραφεία του συλλόγου και θα κατευθυνθούμε στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου από όπου θα ξεκινήσει και η ανάβασή μας. Η πορεία προς την κορυφή Ασούρμπασι (1847μ) που είναι και ο τελικός προορισμός μας, είναι σχετικά βατή χωρίς ιδιαίτερη κλίση και τεχνικές δυσκολίες.
Παρόλα αυτά δεδομένης της εποχής αλλά και της χιονόπτωσης θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον εξοπλισμό που πρέπει να έχουμε μαζί μας.
Η διαδρομή ξεκινάει μπροστά από το καταφύγιο του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης στο Σέλι με υψόμετρο 1500μ και κινείται παράλληλα με την κεντρική πίστα κατάβασης του χιονοδρομικού. Η ανάβαση αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 ώρες αναλόγως των συνθηκών. Η κατάβαση θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι.
Κατεβαίνοντας θα επισκεφτούμε το καταφύγιό μας για ένα ζεστό ρόφημα. Επιστρέφουμε το απόγευμα Θεσσαλονίκη.


Εξοπλισμός: Ορειβατικό μποτάκι, αδιάβροχο τζάκετ, γκέτες , ισοθερμική φανέλλα, ζακέτα fleece, γάντια, σκούφος , μπατόν, νερό 1,5 λιτρο, σνακ ημέρας

Κόστος συμμετοχής: 13 ευρώ για τα μέλη
10 ευρώ φοιτητές/άνεργοι

Εγγραφές στα γραφεία του συλλόγου κατά τις ώρες εργασίας
Πληροφορίες από τους αρχηγούς την Τετάρτη 18/01 από 20:00 -22:30 στα γραφεία του συλλόγου Κ. Ντηλ 19.