ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ

Α. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλύπτει διοικητικά και τεχνικά με έμπειρους και εκπαιδευμένους συντονιστές αναβάσεων ΜΟΝΟ τις δραστηριότητες εκείνες, που αναφέρονται στο επίσημο πρόγραμμα του Συλλόγου.

Β. Η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Συλλόγου, όπως αυτές δημοσιεύονται στο επίσημο πρόγραμμα του, σημαίνει αυτόματα και την ανεπιφύλακτη αποδοχή των κατωτέρω όρων και κανόνων από τους συμμετέχοντες:

  • Οι αναβάσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα του Συλλόγου πραγματοποιούνται σε ορεινό φυσικό περιβάλλον, το οποίο επιφυλάσσει συχνά δυσκολίες και κινδύνους (π.χ. ακραίες καιρικές συνθήκες, απότομες αλλαγές καιρικών συνθηκών, λιθοπτώσεις, άγρια ζώα).

  • Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι λαμβάνουν μέρος στις δραστηριότητες του Συλλόγου οικειοθελώς, γνωρίζοντας τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα που ενέχουν και αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής τους.

  • Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν βασικές ορειβατικές γνώσεις και εμπειρία, καλή φυσική κατάσταση και να μην πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια ασθένεια, παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή τους και να θέσουν σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους, όσο και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. (Προτείνετε στους συμμετέχοντες να παρακολουθούν την υγεία τους και να προβαίνουν στους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους.) Οι συμμετέχοντες πρέπει να αποφεύγουν να προεκτείνουν τη δράση τους πέρα από τις ικανότητες και τις γνώσεις τους.

  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν τον απαραίτητο ορειβατικό εξοπλισμό, όπως αυτός καθορίζεται στο πρόγραμμα κάθε ανάβασης.

  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων του/της σε αυτό.

  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται τους συνορειβάτες τους, να προσφέρουν άμεσα την βοήθειά τους όπου χρειαστεί, να συνεργάζονται και να διευκολύνουν στο έργο τούς τους συντονιστές των αναβάσεων, αποδεχόμενοι αναντίρρητα τις οδηγίες και τις υποδείξεις τους.

  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να συμμορφώνονται στους κανονισμούς λειτουργίας των ορειβατικών καταφυγίων.

  • Οι συντονιστές των αναβάσεων έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα: α) να τροποποιούν ή να ματαιώνουν μέρος του προγράμματος για λόγους ασφαλείας των μελών της ομάδας και β) να αποκλείσουν από την δραστηριότητα άτομα που δεν πληρούν τους παραπάνω όρους ή δεν συμμορφώνονται στους παραπάνω κανόνες, χωρίς δικαίωμα επιστροφής του κόστους συμμετοχής.

Καλές και ασφαλείς αναβάσεις!