20-05-2018 ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΤΣΑΣ

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΤΣΑΣ

Βαθμός Δυσκολίας  : Β
Συντονιστές : Μαυρίδης Γ., Πάλμερ Κ.


Η αναχώρηση θα γίνει στις 07:00 από τα γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19 και Τσιμισκή, με προορισμό το Λουτράκι Αριδαίας (Πόζαρ), όπου αναμένεται να φτάσουμε σε δύο περίπου ώρες.

Η ανάβαση ξεκινά επάνω από τα λουτρά τα οποία βρίσκονται σε υψόμετρο 420 μ.

Το πρώτο τμήμα της πορείας, διάρκειας μίας ώρας περίπου είναι σε πλακόστρωτο μονοπάτι και στη συνέχεια σε σκαλοπάτια που οδηγούν στο (κλειστό) σπήλαιο. Αφήνοντας αριστερά το σπήλαιο ανηφορίζει σε απότομο μονοπάτι και περνώντας μέσα από οπωρώνες βγαίνει σε χωματόδρομο και από εκεί σε εγκαταλελειμμένο φυλάκιο (υψόμ. 740 μ.), όπου θα γίνει στάση ανασυγκρότησης. Στο τμήμα θα πρέπει να διατηρήσουν τη συνοχή τους, καθώς είναι εύκολο να χαθεί κανείς ανάμεσα στα κτήματα.

Μετά το φυλάκιο θα χάσουμε υψόμετρο καιαφού αφήσουμε
το χωματόδρομο θα μπούμε σε κατηφορικό μονοπάτι με κατεύθυνση το ποτάμι, το οποίο θα προσεγγίσει σε μισή ώρα. Θα περπατήσει δίπλα στην κοίτη του ποταμού και σε άλλη μισή ώρα θα βρεθεί μπροστά στον εντυπωσιακό καταρράκτη. Θα υπάρξει χρόνος για ξεκούραση, κολατσιό και μπάνιο στον καταρράκτη για τους τολμηρούς. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή. Η συνολική ανάβαση (μπρος-πίσω) είναι περίπου 650μ., 10 χλμ.

Η αναχώρηση από τα λουτρά θα γίνει αργά το απόγευμα σε ώρα που θα ορίσουν οι συντονιστές.

Όσοι θέλουν θα έχουν και χρόνο για μπάνιο στα λουτρά και φαγητό σε κάποια ταβέρνα.

Οι συντονιστές της εξόρμησης διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα, αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται από τις καιρικές ή άλλες συνθήκες.

Ώρες πορείας (συνολικά): 4-5

Τιμή συμμετοχής μελών ΕΟΣ-Θ και μελών άλλων συλλόγων: 13 €
Φοιτητές και άνεργοι: 10 €

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, ατομικά τρόφιμα, νερό, δεύτερα ρούχα και κάλτσες. Σε κάθε ορειβατική εξόρμηση θα πρέπει επίσης να υπάρχουν στο σακίδιο ατομικό κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής.Εγγραφή μπορείτε να κάνετε στην γραμματεία του συλλόγου.