21/01/2022

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, 02/02/2022

Τακτική Απολογιστική  Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης
01/07/2021

Πρόσκληση εθελοντών συντονιστών

Αγαπητοί συνοδοιπόροι ορειβάτες και ορειβάτισσες,
Το καλοκαίρι ξεκίνησε με τις δραστηριότητες του συλλόγου μας να ξεκινάνε μετά από μία μεγάλη περίοδο αναγκαστικής απραξίας εξαιτίας του COVID 19.
Η επιλογή των εξορμήσεων ήταν πάντα αρμοδιότητα της εκάστοτε διοίκησης της Τεχνικής Επιτροπής Ορειβασίας, η οποία ανάμεσα στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της επιλέγει τα μέλη της ορειβατικής ομάδας που εθελοντικά στελεχώνουν τους συντονιστές για τις μελλοντικές εξορμήσεις του συλλόγου.
Δυστυχώς η πανδημία δεν μας έδωσε την ευκαιρία το κάλεσμα αυτό να γίνει σε ένα φιλικό περιβάλλον, όπως κάποιον χώρο εστίασης, όπου όλοι και όλες θα μπορούσαμε να κουβεντιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα χαράξουμε το πρόγραμμα των μελλοντικών εξορμήσεων. Δίνουμε την υπόσχεση ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει τον Σεπτέμβρη, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Ως Τεχνική Επιτροπή Ορειβασίας πιστεύουμε πως η επιλογή των μελών που θα στελεχώσει τους μελλοντικούς συντονιστές θα πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην καλή διάθεσή τους για συμμετοχή και προσφορά στην ορειβατική ομάδα.  
Η επιτυχία μιας ορειβατικής εξόρμησης είναι πολυπαραγοντική και εξαρτάται από την εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας, την εύρεση νέων ορειβατικών διαδρομών, τη διαχείριση της ομάδας ως σύνολο, τη δημιουργία επιμέρους ομάδων Α και Β ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας κλπ.
Η εμπειρία πολλών μελών του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης είναι μεγάλη και αυτήν ακριβώς θέλουμε να αξιοποιήσουμε στις προσεχείς εξορμήσεις. Το πρόγραμμα των εξορμήσεων του τριμήνου Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2021 θα ανακοινωθεί στις αρχές Αυγούστου και καλό είναι όσοι σκέφτεστε να προτείνετε διαδρομές να το κάνετε έως το τέλος Ιουλίου. Στην παρούσα φάση θα θέλαμε την εθελοντική συμμετοχή σας στη στελέχωση όλων των μελλοντικών εξορμήσεων, είτε είναι νέες είτε έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν.
Μεγάλη σημασία για την ομάδα της Τεχνικής Επιτροπής Ορειβασίας είναι και η συμμετοχή νέων μελών που επιθυμούν να αποκτήσουν εμπειρία στην οργάνωση και πραγματοποίηση των εξορμήσεων. Για τον λόγο αυτό όσοι και όσες επιθυμείτε να συμβάλλεται σε αυτό το επίπεδο μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο ορειβατικών εξορμήσεων Δημήτρη Μπιτζένη, είτε τηλεφωνικά στο 6937085208 είτε στο email [email protected] &  [email protected]
Σας ευχαριστούμε
21/04/2021

ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 2021

Αντιλαμβανόμενος τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς των αθλητών και κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες, ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την ακύρωση του Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου για το 2021. Ραντεβού το 2022, υγιείς στον αγαπημένο μας αγώνα.
03/02/2020

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 3-7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Οι ώρες λειτουργίας του συλλόγου για την εβδομάδα 3-7 Φεβρουαρίου θα διαμορφωθούν ως εξής:

Δευτέρα, Τρίτη: κλειστά

Τετάρτη: 18:00- 21:30

Πέμπτη: 18:00-21:00

Παρασκευή: 10:00- 14:00

26/01/2020

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την πίστα X-CLIMB σας προσκαλεί να γνωρίσετε το άθλημα της αναρρίχησης σε εσωτερικό χώρο.

Σας περιμένουμε Κυριακή 26 Ιανουαρίου 10 00 - 13 00
στην πίστα αναρρίχησης X climb (Αγίας Θεοδώρας 5) για να παρουσιάσουμε την δραστηριότητα στα φυτώρια αναρρίχησης.

Τα φυτώρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7-16 ετών.

Κόστος συμμετοχής ανά παιδί: 3 ευρώ.
21/05/2019

ΦΛΑΜΠΟΥΡΗ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΕΒΕΡΕΣΤ!

Χθες Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 ήταν μια ιστορική ημέρα για την Ελληνική ορειβασία, καθώς η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βανέσσα Αρχοντίδου έγιναν οι δύο πρώτες Ελληνίδες που πάτησαν την υψηλότερη κορυφή του κόσμου το Everest.

 

01/05/2019

Περί Ολύμπου και πάλι ο λόγος. Αναίρεση αλλαγών της τελευταίας στιγμής του "νέου "ΠΔ

Δημοσιέυουμε την επιστολή του Μιχάλη Στύλλα, ενός από τους καλύτερους ορειβάτες της χώρας για τον Όλυμπο.

"Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

 

τις διαχρονικές περιπέτειες σε σχέση με τις διάφορες απειλές όπως κατασκευή χιοδρομικών αναβατήρων, διανοίξεις δρόμων, χρήση ελικοπτέρων, κλπ.) του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Ολύμπου οι περισσότεροι από εσάς φαντάζομαι ότι τις γνωρίζετε. Η πίεση δε λέει να σταματήσει και αντιθέτως συνεχίζει να αυξάνεται από κάθε κατεύθηνση και με κάθε κυβέρνηση.
..........................

24/04/2019

ΔΩΡΕΑ ΚΙΤ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

To ΔΣ του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το κατάστημα Saoulidis Sport και τον ίδιο τον κ. Σαουλίδη προσωπικά για τη δωρεά ενός First Aid Kit Mountaineer της Care Plus προς το σύλλογο.

Να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη δωρεά First Aid Kit Mountaineer από τον κ. Σαουλίδη και η προσθήκη αυτή είναι σημαντική για το σύλλογο καθώς θα μπορούμε πλέον να καλύπτουμε πληρέστερα τις πολλαπλές δράσεις μας.