12/06/2024

Ανάβαση στην κορυφή Τουμπκαλ την υψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αφρικής

Τέσσερα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης ταξίδεψαν στο Μαρόκο προκειμένου να «κατακτήσουν» την υψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αφρικής και είναι πρόθυμοι να περιγράψουν την εμπειρία τους. Βρέθηκαν σε μια χώρα του πνεύματος, του χρώματος, της τέχνης, του πολιτισμού και της ιστορίας. 
 
05/06/2024

5/6 Τα φαράγγια. Άγρια, δυσπρόσιτα αλλά μαγευτικά

O Άρης Ζάχαρης μέλος του «Συλλόγου Σπηλαιολογίας Θεσσαλονίκης Πρωτέας» θα μας ξεναγήσει στο χώρο των φαραγγιών. Τα φαράγγια είναι άγρια και δυσπρόσιτα μέρη, ωστόσο ανταμοίβουν τον τολμηρό που θα τα διασχίσει. Οι ομορφιές και η βιοποικιλότητα που κρύβουν είναι μοναδική. 
29/05/2024

29/5 Προστασία, Διατήρηση και Αξιοποίηση Ελληνικών Αυτοφυών Ειδών και Βοτανικοί Κήποι

Δεν είναι τυχαίο ότι ζούμε σε έναν τόπο που έχει ευλογηθεί με χιλιάδες είδη βοτάνων. Από τα αρχαία συγγράμματα, μέχρι και τις γνώσεις των σύγχρονων βοτανολόγων γίνεται ξεκάθαρο ότι τα βότανα και τα φαρμακευτικά φυτά αποτελούν την απάντηση στην αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.
27/05/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ 2024

Ο πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης Πέτρος Καψούδας και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 35ου Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου Οδυσσέας Κεραμιτζής, σας προσκαλούν στη συνέντευξη τύπου που θα γίνει την Παρασκευή  31 Μαίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης στη ΔΕΘ.
Ο ιστορικός πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα που ξεκίνησε το 1986 και έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση του, θα συνδεθεί φέτος με τον εορτασμό των 95 ετών του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με την τεράστια προσφορά στην κοινωνία και στον αθλητισμό της πόλης και της Κεντρικής Μακεδονίας. 
Η διοργάνωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Θα γίνουν εκτός από τους τρεις αγώνες των 5, 15 και 40 χιλιομέτρων και μία σειρά από τιμητικές βραβεύσεις σε αθλητές, προπονητές και ανθρώπους που έχουν συμβάλει όλες αυτές τις δεκαετίες στην ανάπτυξη του Ορεινού Τρεξίματος στην Ελλάδα. 
 
22/05/2024

22/5 Δεύτερη Ανοιχτή Εκδήλωση για το Ποδήλατο

O ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ποδήλατο στο δρόμο» - Πρώτες Βοήθειες & Αντιμετώπιση Ατυχήματος.
15/05/2024

15/5 Εξοπλισμός κατασκήνωσης στο βουνό

Μία ακόμα προσπάθεια ενημέρωσης από τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το κατάστημα Petridis Stores σε πιο ειδικευμένα θέματα. Αυτά αφορούν τη κατασκήνωση στο βουνό και τη διανυκτέρευση. Αφορούν φυσικά τη σκηνή, τον υπνόσακο και το υπόστρωμα.
24/04/2024

24/4 Πρώτη Ανοιχτή Εκδήλωση για το Ποδήλατο

O ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ποδήλατο στο δρόμο» - Κ.Ο.Κ., Νομικές πληροφορίες – Δικαιώματα και Σημεία Προσοχής.
17/04/2024

Ορειβατικές εμπειρίες από τα Ιμαλάια και το Παμίρ

H Νατάσα Πατιράκη μέλος του ΕΟΣ Άμφισας και της Υπαίθριας Ζωής Λάρισας θα μας μιλήσει για τις ορειβατικές εμπειρίες που απέκτησε κατακτώντας δύο σημαντικές κορυφές στα Ιμαλαϊα της περιοχής του Νεπάλ την Mera Peak στα 6.476 και της οροσειράς του Παμίρ στο βουνό Lenin στο Κιργισταν στα 6.148 μέτρα.