ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ (1-2 Ιουλίου 2023)

Συντονιστές: Μαρία Μεκέ, Γιώργος Στυλογιάννης
Ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει διήμερη αναρριχητική εξόρμηση στην Demir Kapija (Σιδηρές Πύλες), στα Σκόπια από τη 1 έως τις 2 Ιουλίου 2023. Το Demir Kapija είναι ένας υπαίθριος παράδεισος για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Οι ορειβάτες συχνά απολαμβάνουν την πεζοπορία στην περιοχή, ενώ οι αναρριχητές σκαρφαλώνουν στους βράχους για να δουν την εντυπωσιακή θέα του φαραγγιού.
Στόχος της αναρριχητικής εξόρμησης: Συνάντηση αναρριχητών και γνωριμία με νέα αναρριχητικά πεδία.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
  • Ενήλικα μέλη Ορειβατικών σωματείων της ΕΟΟΑ
  • Απόφοιτοι σχολών αναρρίχησης βράχου της ΕΟΟΑ ή αναρριχητικού camp (δεν πρόκειται για εκπαιδευτική δράση/εξόρμηση και δεν απευθύνεται σε αρχάριους)
  • Ανήλικοι αθλητές/τριες αγωνιστικής αναρρίχησης σωματίων της ΕΟΟΑ στις κατηγορίες Παμπαίδες Α, Παγκορασίδες Α, Παίδες, Κορασίδες, Έφηβοι, Νεάνιδες και μόνο με την αυτοπρόσωπη συνοδεία του γονέα ή/και κηδεμόνα στην εξόρμηση.
Επιπλέον προϋπόθεση αποτελεί ο/η αναρριχητής/τρια να διαθέτει τον προσωπικό του/της αναρριχητικό εξοπλισμό.
*** σημείωση: κάποια υλικά του συλλόγου θα έχουν μαζί τους στην εξόρμηση οι συντονιστές ενώ θα υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα δανεισμού υλικών από τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης και δεν θα δανειστούν σχοινιά.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα. Σάββατο 01 Ιουλίου 2023:
Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 07:30 από τα γραφεία του συλλόγου (Τσιμισκή με Καρόλου Ντηλ). Προορισμός μας είναι η περιοχή Demir Kapija, στον οποίο θα φτάσουμε μετά από περίπου 2 ώρες. Το λεωφορείο θα μας αφήσει στα πεδία όπου και θα σκαρφαλώσουμε.
Περισσότερα για τα sectors (αναρριχητικά πεδία): https://www.campingmacedonia.com/tmp
Επίσης, στους συμμετέχοντες θα δοθούν και επιπλέον πληροφορίες για τα πεδία και τις διαδρομές.
 
Το λεωφορείο θα μας περιμένει να τελειώσουμε το σκαρφάλωμα και θα μας μεταφέρει στο κάμπινγκ Rock Land Camp όπου θα στήσουμε τις σκηνές μας και θα διανυκτερεύσουμε. Στο κάμπινγκ υπάρχει υποδομή για να ετοιμάσει κάποιος το γεύμα του. Σημειώνεται ότι το κάμπινγκ απέχει μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Demir Kapija.
Περισσότερα για το κάμπινγκ: https://www.campingmacedonia.com/were-to-stay
Διαφορετικά, υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης σε κατάλυμα διαφορετικού τύπου κατόπιν συνεννόησης με τους συντονιστές, βάσει της διαθεσιμότητας στην περιοχή και με άλλο κόστος.
 
Αφού τακτοποιηθούμε, θα έχουμε τη δυνατότητα είτε να γευματίσουμε σε εστιατόριο της επιλογής μας στην περιοχή είτε να ανάψουμε φωτιά, να ψήσουμε και να γευματίσουμε σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο κάμπινγκ.
 
2η ημέρα. Κυριακή 2 Ιουλίου 2023:
Αφού ξυπνήσουμε και πάρουμε πρωϊνό, θα μαζέψουμε τα πράγματά μας και θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και πάλι με προορισμό τα αναρριχητικά πεδία της περιοχής.
Μετά το τέλος της αναρρίχησης θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα ξεκινήσει η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη, όπου υπολογίζουμε να φτάσουμε το βράδυ. Ενδιάμεσα, θα υπάρξει στάση για φαγητό.
 
Κόστος συμμετοχής: συνολικά 63€ (όπου 55€ έξοδα μετακίνησης και 8€ μία διανυκτέρευση σε δική σας σκηνή στο κάμπινγκ.) Υπάρχει η δυνατότητα κράτησης κρεβατιού στο 6κλινο hostel στον χώρο του κάμπινγκ με 12€/διανυκτέρευση.
Μέλη άλλων συλλόγων +10 ευρώ.
Οι ανήλικοι συμμετέχοντες καταβάλουν το 50% του συνολικού κόστους μετακίνησης.
Στο κόστος συμμετοχής θα περιλαμβάνονται οι μεταφορές του διημέρου και μία διανυκτέρευση στο κάμπινγκ. ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα γεύματα.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ
Οι συντονιστές έχουν την αποκλειστική ευχέρεια να αλλάξουν το πρόγραμμα της εξόρμησης σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο από τις συνθήκες που θα επικρατούν καθώς και να αποκλείσουν συμμετέχοντες για λόγους ασφάλειας των ιδίων αλλά και του συνόλου της ομάδας.
Σημειώνεται ό,τι, οι συντονιστές της εξόρμησης δεν είναι οδηγοί βουνού ή/και εκπαιδευτές.
Απαραίτητος εξοπλισμός: Προσωπικός αναρριχητικός εξοπλισμός και ο συνήθης εξοπλισμός για πολυήμερες αναρριχητικές εξορμήσεις και διαμονής σε κάμπινγκ.
Δηλώσεις συμμετοχής: Στους Συντονιστές: Μαρία Μεκέ στα 6951821817 και 6981808443, Γιώργος Στυλογιάννης στο 6907590802
Στα Γραφεία του Συλλόγου για κράτηση θέσης και προκαταβολές, Καρόλου Ντήλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στην εξόρμηση θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς του συλλόγου ή εναλλακτικά στην γραμματεία του συλλόγου. Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την κατάθεση πληρωμής ηλεκτρονικά η μέσω τραπέζης.
ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ: GR5001722370005237007285076
ALFA IBAN: GR2601407300730002002005716
EUROBANK IBAN: GR5302601180000420201029337
ΕΘΝΙΚΗ IBAN: GR8001102170000021729614236
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και την εξόρμηση.
Η κράτηση της θέσης για την εξόρμηση πρέπει να συνοδεύεται με προκαταβολή 30€ και η εξόφληση να γίνει μέχρι τις 27 Ιουνίου. Επιστροφή όλου του ποσού των χρημάτων (προκαταβολής ή εξόφλησης) σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνεται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί μέχρι τις 22 Ιουνίου. Για ακυρώσεις μετά τις 22 Ιουνίου είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων μόνο αν υπάρξει αντικατάσταση από άλλον συμμετέχοντα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εξόρμηση. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι, σε περίπτωση που οι θέσεις καλυφτούν, δημιουργείται λίστα αναμονής με σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση ακύρωσης της εξόρμησης από τη πλευρά του συμμετέχοντα με προκαταβολή ή εξόφληση η θέση δεν μεταβιβάζεται αλλά δίνεται σε αυτούς που είναι στη λίστα αναμονής κατά προτεραιότητα. Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς την Τράπεζα πληρωμής χωρίς έξοδα.