17/11 ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - ΚΟΙΝΗ ΜΕ ΦΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Μονοπάτι του Αριστοτέλη (Αριστοτέλειο Πάρκο - Ολυμπιάδα Χαλκιδικής) - Κοινή πορεία με το Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού

Βαθμός Δυσκολίας: Α+
Σύνολο πορείας: 14,7 χλμ
Συνολική ώρα πεζοπορίας: 5,5 ώρες

Συντονιστές:  Χατζηθεόκλητος Μ., Χαλάτσης Γ.Αναχώρηση 7:00 πμ όπως πάντα από τα γραφεία του συλλόγου (Καρόλου Ντήλ με Τσιμισκή γωνία). Καλό θα είναι να βρισκόμαστε όλοι στο σημείο συνάντησης 10 -15 λεπτά νωρίτερα ώστε να αναχωρήσουμε ακριβώς στην ώρα μας χωρίς καθυστερήσεις.

Το λεωφορείο θα μεταβεί στο Σταυρό όπου μαζί με τους συνορειβάτες από το ΦΟΣ Σταυρού θα πάμε στο Αριστοτέλειο Πάρκο.

Η πεζοπορία μας ξεκινάει από το Αριστοτέλειο πάρκο που βρίσκεται λίγο μετά το χωριό Στάγειρα Χαλκιδικής. Περνάμε απέναντι από τον κεντρικό ασφάλτινο δρόμο σε μονοπάτι και φτάνουμε σε 5’ στο Οθωμανικό Λουτρό Σιδηροκαύσια, το οποίο ανακαινίζεται. Συνεχίζουμε σε δασικό δρόμο που εναλλάσσεται με τσιμεντόδρομο μέχρι να φτάσουμε σε μαντριά στα 3,5km. Εκεί, αφήνουμε τον δασικό δρόμο και μπαίνουμε δεξιά σε μονοπάτι, αρχικά στενό για 15 λεπτά αλλά στη συνέχεια πιο φαρδύ. Για περίπου 30 λεπτά έχουμε ανάβαση για 2 χλμ. μέχρι να φτάσουμε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής,750 μ. υψόμετρο στη τοποθεσία Κερασούδα (συνολική απόσταση ως εκεί 5,5km). Συνεχίζουμε σε δασικό δρόμο αριστερά μας για 5 λεπτά και έπειτα ξαναμπαίνουμε σε μονοπάτι κατηφορικό ομαλό, το οποίο μας βγάζει στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής σε περίπου 9,5km.

Το βουνό που περπατάμε είναι το Στρατονικό Όρος. 
 
Συνολικά η πεζοπορία είναι 14,7km, με συνολικά υψομετρικά ανάβασης 311μ. και κατάβασης 843μ.

Ώρα επιστροφής στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.

Εξοπλισμός : Ορειβατικό μποτάκι, φλις, αντιανεμικό/αδιάβροχο, σκούφος/καπέλο, γάντια, ΝΕΡΟ το λιγότερο 1.5 λίτρο, σνακ, σακίδιο πλάτης, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, ατομικό κουτί Α βοηθειών .

Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές.

Συμμετοχή: Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13€, Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15€, Άνεργοι & Φοιτητές: 10€ Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889