05/07 ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΛΥΨΩΣ

ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ ΚΑΛΥΨΩΣ – ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ

Συντονιστές : Παπαχρήστου Χρ.,  Σταυριανουδάκης Π.

Ώρες συνολικής πεζοπορίας: 4,5-5
Βαθμός δυσκολίας: Β
Μηκος διαδρομης:8,8 Km
Υψομετρική ανάβαση: 150μ.
Υψομετρική κατάβαση: 350μ.

Αναχώρηση 7:30πμ. όπως πάντα από τα γραφεία του συλλόγου (Καρόλου Ντήλ με Τσιμισκή γωνία). Καλό θα είναι να βρισκόμαστε όλοι στο σημείο συνάντησης 10 -15 λεπτά νωρίτερα ώστε να αναχωρήσουμε ακριβώς στην ώρα μας χωρίς καθυστερήσεις, με προορισμό χωριό Καρίτσα στο νομό Λάρισας.

Η πορεία μας ξεκινάει λίγο έξω από το χωριό σε αγροτικό δρόμο, και συνεχίζει στο καταπληκτικό μονοπάτι ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή μέσα σε πυκνή βλάστηση.
Η θέα του καταρράκτη είναι μαγευτική καθώς τα νερά πέφτουν από 70 μέτρα ύψος σχηματίζοντας κάτω βαθιές πεντακάθαρες βάθρες. Στάση για ξεκούραση-μπάνιο σε αυτό το μαγευτικό τοπίο. Η επιστροφή και η κατάβαση μας θα γίνει προς το χωριό Κόκκινο Νερό μέσα από μονοπάτι.
Μετά την πεζοπορία, θα υπάρχει ελευθερη ώρα για φαγητό-καφέ και μπάνιο στην παραλία Κουτσουπία.
Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, ζακέτα fleece, σακίδιο πλάτης, νερό, ατομικά τρόφιμα, γάντια, σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα.
Προαιρετικά δεύτερα ρούχα & παπούτσια στο λεωφορείο για χρήση μετά το τέλος της πορείας και φυσικά μαγιό και πετσέτα! Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές.

Συμμετοχή: Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 15€ Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 17€ Άνεργοι & Φοιτητές: 12€
Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889

ΜΕΤΡΑ COVID-19
Εφαρμόζουμε όλα τα Διατάγματα και τα Πρωτόκολλα Υγείας όσον αφορά την αντιμετώπιση του COVID 19 όπως έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας.Λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση (Θερμομέτρηση, μασκα), κατά την μετακίνηση με λεωφορείο.Συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τους συνορειβάτες μας.Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι αναφέρει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.