17-09-2017 ΕΝΙΠΕΑΣ, ΌΛΥΜΠΟΣ

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΕΝΙΠΕΑ ΑΠΟ ΠΡΙΟΝΙΑ. Βαθμός δυσκολίας: Β

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:30 το πρωί της Κυριακής από την Τσιμισκή. Θα πρέπει όλοι να βρίσκονται στην ώρα τους έτσι ώστε η αναχώρηση να γίνει κανονικά.. Άφιξη μετά από περίπου δύο ώρες στα Πριόνια και ετοιμασία της ομάδας για τη διάσχιση. Κατά τη διάρκεια της πορείας θα περάσουμε από 8 ξύλινα γεφυράκια ενώ από κάτω θα τρέχει το δροσερό νερό του φαραγγιού. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στο τελευταίο σκέλος της διαδρομής, μετά τις Πόρτες όπου τα βραχώδη σκαλοπάτια καταπονούν τα γόνατα και τις μύτες των δαχτύλων. Η διαδρομή θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες με σχετικά χαλαρό ρυθμό και θα γίνουν οι απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση. Αν υπάρξει χρόνος όσοι θέλουνε μπορούν να γευματίσουν στο Λιτόχωρο. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη στις 17:00.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά παπούτσια, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης, μπατόν, νερό, ατομικά τρόφιμα, γάντια, καπέλο, αντιηλιακό, σφυρίχτρα, φακός κεφαλής. Δεύτερα ρούχα, κάλτσες, παπούτσια τα οποία θα μείνουνε στο λεωφορείο.

Η εξόρμηση είναι κατάλληλη και για νέα μέλη, με σχετικά καλή φυσική κατάσταση.

Το φαράγγι του Ενιπέα είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία για διάσχιση στον Όλυμπο. Το συνολικό μήκος του μονοπατιού από Πριόνια για Λιτόχωρο είναι 11.400 μέτρα και η διαδρομή πανέμορφη μέσα σε δασικό περιβάλλον με ευδιάκριτο μονοπάτι. Περνάει από το παλαιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, καθώς και από το μικρό εκκλησάκι-σπήλαιο του Αγίου Διονυσίου όπου έχει και αγίασμα. Παρά το συχνό ανεβοκατέβασμα και τα περάσματα από όχθη σε όχθη η διαδρομή ανήκει στις μέτριας δυσκολίας και για αυτόν το λόγο την επισκέπτονται κάθε εποχή χιλιάδες επισκέπτες.

Αιτήσεις συμμετοχής: Στο σύλλογο

Κόστος συμμετοχής: 13,00 ευρώ ( άνεργοι και φοιτητές 10,00).
Σημείωση: αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Σύλλογό μας η τήρηση του ορειβατικού προγράμματος με τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας. Οι αρχηγοί της ανάβασης έχουνε το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας.
Πληροφορίες κάθε Τετάρτη 20:00-22:00 στα γραφεία του συλλόγου, Κ. Ντηλ 19, 3ος όροφος. Τηλ: 2310-266928
Αρχηγοί: Νάσος Φλώρος – Γαβρίλος Μαυρίδης