01-10-2017 ΚΕΟΑΧ-ΠΡΙΟΝΙΑ, ΌΛΥΜΠΟΣ

ΚΕΟΑΧ-ΠΡΙΟΝΙΑ, ΌΛΥΜΠΟΣ

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εξόρμηση στον ορεινό όγκο του Ολύμπου και συγκεκριμένα διάσχιση από τις Βρυσοπούλες στα Πριόνια.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7 το πρωί από τα γραφεία του συλλόγου, Καρόλου Ντηλ με Τσιμισκή. Μετά από 2,5 ώρες το λεωφορείο θα φτάσει στη θέση Βρυσοπούλες, στη νοτιοδυτική πλευρά του Ολύμπου, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία. Αρχικά θα διασχίσει το εποχιακό στρατόπεδο του ΚΕΟΑΧ και θα ανηφορίσει προς το καταφύγιο ανάγκης «Κ. Μιγκοτζίδης». Ακολουθώντας την πίστα του χιονοδρομικού κέντρου, θα βρεθεί κάτω από τον Άγιο Αντώνιο, τον οποίο θα παρακάμψει από τα δυτικά και θα βρεθεί στο διάσελο μεταξύ Αγίου Αντωνίου και Σκολιού. Από εκεί, θα συνεχίσει προς τα ανατολικά και θα κατευθυνθεί προς τις Σταυροϊτιές, όπου θα συναντήσει το μονοπάτι που κατεβαίνει από τα Ζωνάρια. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 και μέσω του καταφυγίου «Σ. Αγαπητός» θα φτάσει στα Πριόνια.
Ώρες πορείας: 6
Βαθμός δυσκολίας: Β
Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι απειλείται η ασφάλεια της ομάδας ή οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για την ολοκλήρωσή του.
 
Κόστος συμμετοχής:
Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13 ευρώ
Άνεργοι-φοιτητές: 10 ευρώ
Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15 ευρώ
 
Απαραίτητος εξοπλισμός: Σακίδιο πλάτης, ορειβατικά μποτάκια, μπατόν πεζοπορίας, αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, fleece, νερό, σνακ, σφυρίχτρα, φακός κεφαλής, ατομικό κουτί πρώτων βοηθειών, αλουμινοκουβέρτα, καπέλο, σκούφος, γάντια. Προαιρετικά, δεύτερα ρούχα και παπούτσια τα οποία θα μείνουν στο λεωφορείο για να αλλάξουμε όταν κατεβούμε.
Συντονιστές: Δημήτρης Παλάγκας, Μακρίνα Σαλμανίδου