08-10-2017 ΒΟΥΡΙΝΟΣ

ΒΟΥΡΙΝΟΣ

Βαθμός Δυσκολίας  : Β+
Συντονιστές : Γιακαμόζης Γ., Δογραματζής Δ., Μπλιάμης Χρ.


Μία πλέον κλασική διαδρομή για τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης, που τα τελευταία 6 χρόνια την έχει τιμήσει και θα συνεχίσει να το κάνει, είναι ο Μπούρινος (κορ.Ντριστινίκος).

Αναχώρηση από τα γραφεία του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης επί της Καρόλου Ντηλ 19 γωνία με Τσιμισκή στις 07:00 π.μ. για Χρώμιο Κοζάνης. Αφού περάσουμε το χωριό με το πούλμαν, θα κατευθυνθούμε προς το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, όπου θα αρχίσει και θα τελειώσει η πορεία μας.

Από το μουσείο μέχρι και το πλάτωμα που ξεκινάει το ρέμα του Μεσιανού Νερού η πορεία είναι εύκολη. Από το πλάτωμα θα ακολουθηθεί πορεία προς τα δυτικά, όπου μετά από 50 λεπτά δυνατής ανηφόρας θα βγούμε στην κορυφογραμμή. Στην κορυφογραμμή θα δούμε μπροστά μας την ψηλότερη κορυφή του Μπούρινου, τον Ντριστινίκο, με υψόμετρο 1866 μέτρα. 
Από την κορυφή θα απολαύσουμε πανοραμική θέα προς όλες της πλευρές. Συνεχίζουμε την πορεία μας από την κορυφογραμμή με λίγη προσοχή σε μερικά απότομα σημεία ώσπου να βγούμε σε χωματόδρομο, τον οποίο θα ακολουθήσουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι το καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας, όπου και θα ξεκουραστούμε. Το τελευταίο σκέλος της πορείας μας περνάει μέσα από το Μεσιανό Νερό, όπου ακολουθούμε νότια κατεύθυνση μέχρι να βγούμε στο πλάτωμα και στην συνέχεια στο μουσείο. 

Ανάλογα με την ζήτηση της διαδρομής θα δημιουργηθεί και δεύτερη ομάδα, η οποία μέχρι και το πλάτωμα θα κινείται μαζί με την ομάδα κορυφής. Εκεί θα χωριστεί η δεύτερη ομάδα και θα μπει στο Μεσιανό Νερό. Ακολουθώντας το μονοπάτι θα οδηγηθεί στο καταφύγιο της Σιάτιστας (2 ώρες πορεία), όπου και θα κάτσει για ξεκούραση. Η επιστροφή θα γίνει μαζί με την πρώτη ομάδα.

Ώρα επιστροφής στην Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.

Οι συντονιστές της εξόρμησης διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα, αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται από τις καιρικές ή άλλες συνθήκες.
'Α ομάδα:
Βαθμός δυσκολίας: Β+
Ώρες πορείας (συνολικά): ~8 ω
Χιλιομετρική Απόσταση: 17 χλμ.

'Β ομάδα:
Βαθμός δυσκολίας: Α+
Ώρες πορείας (συνολικά): ~5 ω
Χιλιομετρική απόσταση: ~10χλμ

Τιμή συμμετοχής μελών ΕΟΣ-Θ
Τιμή συμμετοχής μελών άλλων συλλόγων: 15 €
Φοιτητές και άνεργοι: 10 €

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, ατομικά τρόφιμα, νερό, δεύτερα ρούχα και κάλτσες. Σε κάθε ορειβατική εξόρμηση θα πρέπει επίσης να υπάρχουν στο σακίδιο ατομικό κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής.

Συντονιστές εξόρμησης: Γιακαμόζης Γιάννης

Εγγραφή μπορείτε να κάνετε στην γραμματεία του συλλόγου.
Πληροφορίες την Τετάρτη στα γραφεία του συλλόγου.