27/28/29-10-2017 ΚΟΖΙΑΚΑΣ

Το τριήμερο 27-29 Οκτωβρίου 2017 ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εξόρμηση στον Κόζιακα.

Το λεωφορείο θα αναχωρήσει την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 17:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ύστερα από ταξίδι 3 ωρών θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο που θα καταλύσουμε, στην Ελάτη Τρικάλων.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου το λεωφορείο θα μας πάει στο γειτονικό Νεραϊδοχώρι, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας προς τις κορυφές Μαρόσα και Όρνιο. Η πορεία ξεκινά από το χαμηλότερο σημείο του χωριού (1013μ) και αρχικά ακολουθεί έναν δασικό δρόμο. Στη συνέχεια βγαίνει στην αλπική ζώνη και τρέπεται δεξιά και ανηφορίζει προς την κορυφή Μαρόσα (1967μ). Η πορεία θα συνεχιστεί και θα καταλήξει στην κορυφή Όρνιο (2022μ). Εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα δημιουργηθεί μία ομάδα που θα κατευθυνθεί και προς τη διπλανή κορυφή του Αυγού (2146μ).
Βαθμός δυσκολίας: Β+
Ώρες πορείας (Νεραϊδοχώρι-Όρνιο-Νεραϊδοχώρι): 7

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουμε από την Ελάτη και θα τραβερσάρουμε τα δυτικά πρανή του Κόζιακα με κατεύθυνση προς βορράν. Αφού περάσουμε από δασικούς δρόμους, θα μπούμε σε μονοπάτι που σταδιακά θα μας φέρει στην αλπική ζώνη, κάτω από την κορυφή Χατζηπέτρος (1901μ). Η επιστροφή θα γίνει από άλλο μονοπάτι και αφού περάσουμε από το καταφύγιο του Κόζιακα, θα φτάσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο.
Βαθμός δυσκολίας: Β
Ώρες πορείας: 5

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας θα γίνει μία σύντομη στάση στην Ελάτη και θα αναχωρήσουμε για τη Θεσσαλονίκη.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Σακίδιο πλάτης, ορειβατικά μποτάκια, μπατόν πεζοπορίας, αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, fleece, νερό, σνακ, σφυρίχτρα, φακός κεφαλής, ατομικό κουτί πρώτων βοηθειών, αλουμινοκουβέρτα, καπέλο, σκούφος, γάντια.

Οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν ή να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια της ορειβατικής ομάδας.

Συμμετοχή: 45€

Υπάρχει δυνατότητα διαμονής σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, καθώς και σε διαμερίσματα των 4-5 ατόμων. Οι τιμές διανυκτέρευσης κυμαίνονται από 45-60€ για τα δύο βράδια, ανάλογα με τον τύπο δωματίου. Η δήλωση των δωματίων θα γίνεται στη γραμματεία του συλλόγου ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής. Το αντίτιμο των διανυκτερεύσεων θα πληρωθεί στο ξενοδοχείο από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Συντονιστές: Πέτρος Καψούδας, Γιώργος Καραμανίδης