10-12-2017 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

Βαθμός Δυσκολίας  : Β+
Συντονιστές : Γιακαμόζης Γ., Δογραματζής Δ.

Εξόρμηση στα 3-5 Πηγάδια

Ώρες πεζοπορίας 5 ώρες συνολικά. 
Βαθμός δυσκολίας Β-Γ

Αναχώρηση στις 07:30 από τα γραφεία του συλλόγου Καρόλου Ντίλ με Τσιμισκή γωνία.

Δύο ώρες μετά φτάνουμε στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια όπου είναι και η αρχή της πορείας μας.

Εκεί γεμίζουμε τα μπουκάλια μας και ξεκινάμε την πορεία με νοτιοανατολική κατεύθυνση σε δασικό δρόμο για περίπου 30 λεπτά, έπειτα μπαίνουμε σε ανηφορικό μονοπάτι που σε 40 λεπτά θα μας βγάλει στο ψηλότερο σημείο της πορείας, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία σε υψόμετρο περίπου 1880 μέτρα. Εδώ κάνουμε την πρώτη μας στάση για μερικές απαραίτητες ανάσες.

Αφού ξεκουραστούμε, ξεκινάμε την πορεία μας βορειοδυτικά και ανηφορικά με στόχο την κορυφή Αεροπόρος με υψόμετρο 2016 μέτρα, μερικές φωτογραφίες εκεί και φεύγουμε πλέων δυτικά προχωρώντας πάντα στην κορυφογραμμή με στόχο να φτάσουμε το lift του χιονοδρομικού κέντρου, όπου και θα στρίψουμε δεξιά στης πίστες όπου και θα κατηφορίσουμε για το τέλος της πορείας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ήτοι Παπούτσι Ορειβασίας, σακίδιο, Μπουφάν αδιάβροχο, γάντια, σκούφος, ατομικά τρόφιμα, γυαλιά σκούρα, φακός, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, νερό αρκετό γιατί δεν υπάρχει στη διαδρομή.

Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέχουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφαλείας της ορειβατικής ομάδας.

Τιμή συμμετοχής 13€, άνεργοι-φοιτητές 10€
Οι εγγραφές για την εξόρμηση γίνονται μόνο στα γραφεία του συλλόγου.