7/8/9-07-2017 ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ- ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Βαθμός Δυσκολίας  : Β, Γ
Συντονιστές : Φλώρος Αθ., Παλάγκας Δ., Κόντρας Π.


ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – 7,8,9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εξόρμηση στην Ευρυτανία στις 7,8,9 Ιουλίου. Θα γίνει ανάβαση στην Καλιακούδα (2111μ), και πορεία στο Μικρό Πάντα Βρέχει.

Παρασκευή 7 Ιουλίου
Αναχώρηση στις 15:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο. 
Άφιξη στο Μικρό Χωριό, μετά από 6 ώρες και τακτοποίηση σε ξενώνες. 

Σάββατο 8 Ιουλίου
Πρωινό, ετοιμασίες και αναχώρηση με το λεωφορείο στις 08:00 για το χωριό Ανιάδα (1150μ). Η πορεία ξεκινά από την πλατεία του χωριού. Κατεβαίνουμε προς το δάσος, βρίσκουμε το μονοπάτι (κίτρινη σήμανση) και ανηφορίζοντας για 3 χιλιόμετρα με μικρή κλίση φτάνουμε στην περιοχή Λακκώματα (1400μ). Μετά ( κόκκινη σήμανση) βρίσκουμε το καταφύγιο της Καλιακούδας (1500μ) . Με μια γερή ανηφόρα βρισκόμαστε στο διάσελο και μετά μένει μια πολύ απότομη τελική ανηφόρα που θα μας βγάλει στην κόψη της κορυφής. Σε ορισμένα σημεία θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς η κλίση είναι σημαντική.
Ώρες πορείας περίπου 4 μέχρι την κορυφή. 
Έπειτα επιστρέφουμε στο καταφύγιο και συνεχίζουμε το κατηφορικό μονοπάτι που κόβει αρκετές φορές τον χωματόδρομο, μέχρι το Μεγάλο Χωριό
Ώρες πορείας περίπου 4 μέχρι το Μεγάλο Χωριό.
Συνολικός βαθμός δυσκολίας Β+

Το απόγευμα είναι ελεύθερο.

Κυριακή 9 Ιουλίου
Το πρωί τακτοποιούμε τα πράγματά μας και στις 08:00 αναχωρούμε για το χωριό Τόρνος που βρίσκεται στο ΝΔ άκρο του νομού, 6 χλμ μετά τον Προυσό. Η διαδρομή γίνεται σε τοπίο άγριας φυσικής ομορφιάς. Άφιξη στο χωριό Τόρνος σε 1,5 ώρα. Περπατάμε σε κατηφορικό μονοπάτι παράλληλα με το ρέμα, συναντάμε καταρράκτη, νερόμυλο, τοξωτό γεφύρι, περνάμε κάτω από το χωριό και κινούμενοι μέσα στο δάσος καταλήγουμε στο φαράγγι που λέγεται Μικρό Πάντα Βρέχει λόγω της ομοιότητας του με το ομώνυμο φαράγγι. Η πορεία μέχρι εκεί διαρκεί περίπου μία ώρα και είναι πολύ εύκολη για όλους. Στο φαράγγι θα καθίσουμε άλλη μία ώρα, όσοι επιθυμούν μπορούν να περπατήσουν για μικρή απόσταση μέσα στα νερά του ποταμού προσέχοντας τις πέτρες που γλιστράνε. Μετά θα επιστρέψουμε στο χωριό για να ξεκινήσουμε την πορεία της επιστροφής. 
Βαθμός δυσκολίας Α.

Άφιξη στην Θεσσαλονίκη το βράδυ, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. 

Κόστος εξόρμησης:
Μετακινήσεις με το λεωφορείο: 50,00 €  το οποίο πρέπει να καταβληθεί εμπρόθεσμα σαν προκαταβολή (ως τις 30/06/17). 
Διαμονή σε ξενώνες, δυο διανυκτερεύσεις με πρωινό: 40,00 € το άτομο σε δίκλινο και 30,00 € το άτομο σε τρίκλινο. 

Το συγκεκριμένο τριήμερο έχει έντονη τουριστική κίνηση, όσοι ενδιαφέρεστε να το δηλώσετε εγκαίρως μέχρι την Τετάρτη 21 Ιουνίου,για να γίνουν οι απαραίτητες κρατήσεις.

Ο κύριος ξενώνας φιλοξενίας θα είναι ο ξενώνας Το Ρίζωμα, στο Μικρό Χωριό. Τα δωμάτια θα κρατηθούν με σειρά προτεραιότητας για όσους δηλώσουν συμμετοχή. Αν ο ξενώνας γεμίσει, θα αναλάβει ο ιδιοκτήτης του να μας φιλοξενήσει σε γειτονικούς ξενώνες. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να κάνουν μόνοι τους κρατήσεις σε άλλους ξενώνες. 

Ενδεικτικός εξοπλισμός: 
Μποτάκια, μπατόν, αδιάβροχο, φλις, καπέλο, υδροδοχείο, σφυρίχτρα, φακός κεφαλής, αλουμινοκουβέρτα, ελαφριά τροφή – σνακ, ατομικό κουτί πρώτων βοηθειών. Για το περπάτημα μέσα στο φαράγγι χρειάζονται ρούχα και παπούτσια που θα βραχούν. 

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αν συντρέξουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας.

Αρχηγοί: Νάσος Φλώρος (6944-942356), Δημήτρης Παλάγκας, Παναγιώτης Κόντρας.
Πληροφορίες από τους αρχηγούς, στα γραφεία του συλλόγου, κάθε Τετάρτη μετά τις 20:30.