11-03-2018 ΚΕΟΑΧ ΌΛΥΜΠΟΣ

Όλυμπος ΚΕΟΑΧ Άγιος Αντώνιος Σκολιό

Βαθμός Δυσκολίας  : Γ+ (Μόνο για έμπειρα άτομα - αποφοίτους σχολής ορειβασίας αρχαρίων)
Συντονιστές : Αλεξάνδρου Β., Κολοκοτρώνης Β. Κορυφές Άγιος Αντώνης (2816), Σκολιό (2912 μέτρα)
Τύπος εξόρμησης: Ανάβαση σε αλπικό πεδίο.

Δύσκολη Ορειβατική Διαδρομή χρήση κραμπόν πιολέτ

Βαθμός δυσκολίας: Γ +
11 Μαρτίου 2018

Αναχώρηση στις 06:30 ,καλό είναι να ήμαστε νωρίτερα 10-15 λεπτά έτσι ώστε να φύγουμε στην ώρα μας, από τα γραφεία του συλλόγου. Η αναχώρηση θα γίνει με αυτοκίνητα. Άφιξη στις Βρυσοπούλες μετά από περίπου 3 ώρες.

Αφού κατεβούμε και τελειώσουμε με τη διαπίστευση, να έχουνε όλοι ταυτότητα, θα αρχίσει η ανάβαση μας από τα 1800 περίπου μέτρα που είναι ο χώρος του στρατοπέδου και θα ανεβούμε έως το καταφύγιο του Μυγκοτζίδης στα 2340 ακολουθώντας μια έντονη ανηφορική πορεία σε χιονισμένο πεδίο που μπορεί να απαιτήσει χρήση κραμπόν. Από εκεί και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε στην κορυφή του Αγίου Αντωνίου με μια έντονη ανηφορική πορεία έως τον εγκατελειμένο μετεωρολογικό σταθμό στα 2816 μ. Μετά θα επιχειρήσουμε για την κορυφή Σκολιό στα 2916. Επιστροφή από το τραβερσαριστό μονοπάτι και επιστροφή στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου. 
Επιστροφή στην πόλη μετά τις 21:00.


Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια ημιάκαμπτα ή άκαμπτα, γκέτες, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, fleece, σακίδιο πλάτης (35-45 lit), μπατόν, κραμπόν, πιολέτ, νερό, ατομικά τρόφιμα, δεύτερα ρούχα-παπούτσια τα οποία θα τα αφήσετε στα αυτοκίνητα, 2 ζευγάρια γάντια (το ένα αδιάβροχα) , σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακό κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα, σνακ, θέρμος με τσάι ή νερό.

Ώρες πορείας- δράσης: περίπου 6-8 για την ομάδα κορυφής. 

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Για να συμμετέχει κάποιος στη συγκεκριμένη ανάβαση θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία (5 χρόνια) ή και να έχει γνώσεις χρήσης κραμπόν και πιολέτ. 

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών στην περιοχή θα επιλεγεί άλλο βουνό (π.χ. Τζένα) για την ανάβαση ή θα ματαιωθεί τελείως η δράση. 

Όποιος δεν έχει κραμπόν, πιολέτ, κράνος θα μπορέσει να δανειστεί από την αποθήκη του συλλόγου την Τετάρτη πριν την ανάβαση και θα τα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα. 
Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν αλυσίδες με τα οποία θα κινηθούμε. 

Πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του συλλόγου κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους της ανάβασης.


Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί από τους συντονιστές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.