21-01-2018 ΣΕΛΙ

ΣΕΛΙ ΑΣΟΥΡΜΠΑΣΗ 1847 μ.

Βαθμός Δυσκολίας  : Β+
Συντονιστές : Χατζηθεόκλητος, PalmerΟ ΕΟΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερήσια εξόρμηση στο Σέλι την Κυριακή 21/01.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 (νέα ώρα αναχώρησης) από τα γραφεία του συλλόγου και θα κατευθυνθούμε στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου από όπου θα ξεκινήσει και η ανάβασή μας. Η πορεία προς την κορυφή Ασούρμπασι (1847μ) που είναι και ο τελικός προορισμός μας, θα γίνει κοντά στις πίστες του χιονοδρομικού όπου και θα έχουν τη σχετική κλίση.
Παρόλα αυτά δεδομένης της εποχής αλλά και της χιονόπτωσης θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον εξοπλισμό που πρέπει να έχουμε μαζί μας.
Η διαδρομή ξεκινάει μπροστά από το καταφύγιο του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης στο Σέλι με υψόμετρο 1500μ και κινείται παράλληλα με την κεντρική πίστα κατάβασης του χιονοδρομικού και θα μας πάει στο πάνω σαλέ όπου και θα γίνει ανασυγκρότηση, μετά θα χάσουμε υψόμετρο και θα ξεκινήσουμε την τελική ανάβαση για την κορυφή από την άλλη πίστα. Η ανάβαση αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2-2,5 ώρες αναλόγως των συνθηκών. Η κατάβαση θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι.
Κατεβαίνοντας θα επισκεφτούμε το καταφύγιό μας για ένα ζεστό ρόφημα. Επιστρέφουμε το απόγευμα Θεσσαλονίκη.


Εξοπλισμός: Ορειβατικό μποτάκι, γκέτες, αδιάβροχο τζάκετ, γκέτες , ισοθερμικό μπλουζάκι, ζακέτα fleece, γάντια, σκούφος , μπατόν, νερό 1,5 λιτρο, σνακ ημέρας

Κόστος συμμετοχής: 13 ευρώ για τα μέλη
10 ευρώ φοιτητές/άνεργοι

Εγγραφές στα γραφεία του συλλόγου κατά τις ώρες εργασίας.