11-03-2018 ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εξόρμηση στην περιοχή του Χορτιάτη.

Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 08:00 από τα γραφεία του συλλόγου, Τσιμισκή με Καρόλου Ντηλ. Σε περίπου 40 λεπτά θα φτάσουμε στο κέντρο του Χορτιάτη, όπου θα αποβιβαστούμε.
Θα διασχίσουμε τον οικισμό και σε 10 λεπτά θα βρεθούμε στο πλάτωμα μπροστά από το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς τα ανατολικά και θα μπούμε στον χωματόδρομο που συνδέει τον Χορτιάτη με το Αρδαμέρι. Σύντομα θα αφήσουμε τον χωματόδρομο και θα στρίψουμε δεξιά μπαίνοντας στον δασικό δρόμο. Με εναλλαγή δασικού δρόμου και μονοπατιού, μέσα σε δάσος καστανιάς, θα περπατήσουμε στο ανατολικό πρανές του Χορτιάτη με κατεύθυνση προς νότον. Βγαίνοντας από το δάσος θα στραφούμε ελαφρώς νοτιοδυτικά και θα μπούμε μέσα σε ρεματιά με θαμνώδη βλάστηση. Θα κατηφορίσουμε αρκετά και ύστερα από λίγη ώρα θα τραπούμε προς τα ανατολικά. Περπατώντας στη μισγάγγεια θα βρούμε ξανά ένα μονοπάτι που σύντομα θα μας βγάλει σε χωματόδρομο. Αυτός θα μας οδηγήσει στις βορειοδυτικές παρυφές του οικισμού της Περιστεράς.

Στην Περιστερά θα υπάρχει αρκετός χρόνος για καφέ και φαγητό για όποιον το επιθυμεί. Η αναχώρηση από το χωριό υπολογίζεται να γίνει στις 17:00 και σε 45 λεπτά θα βρισκόμαστε και πάλι στη Θεσσαλονίκη.

Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας.

Διάρκεια πεζοπορίας: 3,5-4 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Α

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, fleece, σακίδιο πλάτης, νερό, ατομικά τρόφιμα, δεύτερα ρούχα-παπούτσια για χρήση μετά το τέλος της πορείας, γάντια, σκούφος, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα.

Συντονιστές: Ελένη Βρυώνη, Πέτρος Καψούδας

Συμμετοχή: 13€
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου.