22-04-2018 ΜΠΟΥΡΙΚΑ

ΜΠΟΥΡΙΚΑ 1688 - ΚΟΙΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Βαθμός Δυσκολίας  : Β+, Γ
Συντονιστές : Κατσαρός Π., Palmer A.

Αναχώρηση στις 07:00 από τα γραφεία του συλλόγου Καρόλου Ντήλ με Τσιμισκή γωνία (καλό είναι όλοι να βρίσκονται 10-15 λεπτά νωρίτερα ώστε να φύγουμε στην ώρα μας).

Μετά από περίπου 2 ώρες θα φτάσουμε στο πάρκινκ των λουτρών Πόζαρ από όπου και θα ξεκινήσει η πορεία μας. Αφού δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και ετοιμαστούμε θα αρχίσουμε το περπάτημα.

Η πορεία μας στην αρχή θα είναι ανηφορική μέχρι να βγούμε στο χωματόδρομο που οδηγεί προς το παλαιό στρατιωτικό φυλάκιο. Θα συνεχίζουμε σε χωματόδρομο για περίπου 1,5 ώρα και θα φτάσουμε στη δεξαμενή από όπου θα περάσουμε το ρέμα για να βρεθούμε στο μονοπάτι. Η ανάβαση μας θα συνεχιστεί μέσα σε δασωμένο περιβάλλον το οποίο ανάλογα και με το υψόμετρο θα αλλάζει και από αείφυλλα φυτά θα πάμε σε φυλλοβόλα όπως οι οξιές. Το μονοπάτι είναι παρατεταμένα ανηφορικό και κάποια στιγμή θα μας οδηγήσει σε ένα άνοιγμα το οποίο είναι η διασταύρωση για Δοκάρι (Βορειοανατολικά) και για την κορυφή της Μπουρίκας (Βορειοδυτικά).

Το τελευταίο σκέλος του μονοπατιού γίνεται σε ιδιαίτερα στενό μονοπατάκι το οποίο θα ήτανε καλό να μην ακολουθήσουν άτομα χωρίς τη σχετική εμπειρία ή με ακροφοβία. Η κορυφή που είναι σχετικά στενή θα μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη γύρο περιοχή το ρέμα του Ράμνο Μπορ, τις κορυφές του Σόκολ, Κράβιτσα, Κιλιντέρκα, Δοκάρι κλπ. Η ανάβαση θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες.

Θα δημιουργηθεί και Β' Ομάδα η οποία θα ακολουθήσει την πορεία έως ένα σημείο και μετά θα επιστρέψει στο χώρο των λουτρών όπου θα έχει την ευκαιρία να κάνει λουτρά ή να γευματίσει μέχρι την επιστροφή της Α΄Ομάδας.

Οι συνολικές ώρες ανάβασης είναι περίπου 4 για την ομάδα κορυφής και θα χρειαστούμε και άλλες 3+ για την επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

Η υψομετρική ανάβαση είναι περίπου πάνω από 1200 μέτρα, και η απόσταση ως την κορυφή κοντά στα 9 χλμ.
Εαν το ρέμα είναι επικίνδυνο θα γίνει εναλλακτική διαδρομή στην περιοχή.
Αναχώρηση αργά το απόγευμα και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη μετά τις 20:00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση βροχής ή υγρασίας θα πρέπει να προσέχουμε διπλά τα βήματα μας στο δασωμένο περιβάλλον λόγο της ολισθηρότητας των φύλλων και των πεσμένων κορμών ιδιαίτερα στα στενά σημεία του μονοπατιού.
Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέχουν λόγοι καιρικών συνθηκών ή και λόγοι ασφαλείας της ορειβατικής ομάδας.

Κόστος συμμετοχής: Μέλη 13 ευρώ, άνεργοι-φοιτητές 10 ευρώ.

Εξοπλισμός: Σακίδιο πλάτης, ορειβατικά μποτάκια (Όχι χαμηλά παπούτσια), μπατόν πεζοπορίας (θα βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό στο μονοπάτι), αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, fleece, νερό τουλάχιστον 2 λίτρα υγρά, σνακ, σφυρίχτρα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, αλουμινοκουβέρτα, καπέλο, σκούφος, γάντια καθώς και ΔΕΥΤΕΡΑ ΡΟΥΧΑ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ τα οποία θα είναι στο λεωφορείο για να αλλάξουμε όταν κατεβούμε.