23/09 ΣΟΥΓΛΙΑΝΗ

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΣΟΥΓΛΙΑΝΗ - ΣΤΑΥΡΟΣ
Κοινή ανάβαση με Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού

Βαθμός Δυσκολίας  : B+
Συντονιστές : Σταυριανουδάκης Π., Παπαχρήστου Χ. 
Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 07:00 π.μ.
Η πεζοπορία ξεκινάει στις 08:30 από την Αγία Μαρίνα στην περιοχή της Ρεντίνας περπατώντας το μονοπάτι παράλληλα του ποταμού Ρήχιου και σε απόσταση 2,5 χλμ συναντάμε μια βρύση και στρίβουμε δεξιά το χωματόδρομο. Ακολουθούμε για περίπου 3 χλμ το χωματόδρομο και φτάνοντας σε μια διασταύρωση δρόμου στρίβουμε αριστερά και σε λίγο μπαίνουμε σε ένα πολύ ωραίο μονοπάτι με τεράστιες καστανιές. Μετά από μια μικρή ανηφόρα βγαίνουμε στην τοποθεσία Σταυροί και σε υψόμετρο 680 μέτρων. Ακολουθούμε το σημαδεμένο μονοπάτι με σήμανση μπλε-κίτρινο και μετά από λίγο φτάνουμε σε μια πινακίδα που λέει Πολιτεία Οξιάς και δεξιά για κορυφή Σούγλιανη 859 μέτρα υψόμετρο. Ακολουθούμε την πορεία για την κορυφή όπου και φτάνουμε σε περίπου μισή ώρα, εκεί θα γίνει στάση για περίπου 20 λεπτά.

Μετά την ανασυγκρότηση θα συνεχιστεί η πορεία στο πανέμορφο και δασωμένο μονοπάτι προς Τσολάκη- Αμαλίας – Κοπρίσια -Παλιόχωρα όπου και θα φτάσουμε στην τοποθεσία Κορακόπετρα από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αγναντέψουμε το Στρατωνικό κόλπο, το Παγγαίο και το Φαλακρό. Μετά την απαραίτητη στάση για φωτογραφίας και ανασυγκρότηση θα πάρουμε το μονοπάτι 3 το οποίο και θα μας πάει στον τελικό προορισμό μας τη θέση Αγνάντη στο Σταυρό. 
Αναχώρηση αργά το απόγευμα και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη μετά τις 19:00.
Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέχουν λόγοι καιρικών συνθηκών ή και λόγοι ασφαλείας της ορειβατικής ομάδας.
Κόστος συμμετοχής: Μέλη 13 ευρώ, άνεργοι-φοιτητές 10 ευρώ.
Εξοπλισμός: Σακίδιο πλάτης, ορειβατικά μποτάκια (Όχι χαμηλά παπούτσια), μπατόν πεζοπορίας (θα βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό στο μονοπάτι), αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, fleece, νερό τουλάχιστον 2 λίτρα υγρά, σνακ, σφυρίχτρα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, αλουμινοκουβέρτα, καπέλο, σκούφος, γάντια καθώς και ΔΕΥΤΕΡΑ ΡΟΥΧΑ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ τα οποία θα είναι στο λεωφορείο για να αλλάξουμε όταν κατεβούμε.