07/10 ΡΑΨΑΝΗ ΚΑΛΙΠΕΥΚΗ

Ραψάνη Καλιπεύκη - Διάσχιση

Βαθμός Δυσκολίας  : Β
Συντονιστές: Καραμανίδης Γ., Κούρος Π.Μήκος διαδρομής: 15 χλμ σε χαµηλή βλάστηση και έλατα.
∆ιάρκεια διαδρομής: περίπου 4 ώρες.

Αναχώρηση στις 07:00 από τα γραφεία του συλλόγου, Καρόλου Ντήλ με Τσιμισκή γωνία (καλό είναι να είμαστε όλοι εκεί 10-15 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε χωρίς καθυστερήσεις).

Μετά από 2 ώρες περίπου θα φτάσουμε στη Ραψάνη (υψ.500μ) για μια όμορφη και σχετκά εύκολη πορεία διάσχισης µε µικρή υψοµετρική διαφορά, στους ΝΔ πρόποδες του Κάτω Ολύμπου. Η διαδρομή μας θα γίνει σε χαµηλή βλάστηση και, για 3 χιλ. πριν από την Καλλιπεύκη, µέσα σε δάσος από έλατα.
Το µονοπάτι αυτό αποτελεί τμήμα του διεθνούς µονοπατιού 02 που συνδέει τον Όλυμπο (Ε4) με το Πήλιο περνώντας από τα βουνά Κάτω Όλυμπος, Όσσα, Μαυροβούνι και τα χωριά Καρυά, Καλλιπεύκη, Ραψάνη, Ποταμιά, Έλαφος, Κεραμίδι, Βένετο, Πουρί Πηλίου.
Ξεκινάμε από την πλατεία της Ραψάνης με καλντερίµι που μας οδηγεί σε βρύση έξω από το χωριό. Στην αρχή ακολουθούμε αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια και, αφού περάσουμε από κυνηγητικό καταφύγιο, μπαίνουμε σε μονοπάτι μέσα στο δάσος. Περνάμε από ρέμα και συνεχίζουμε σε δασικούς δρόμους μέχρι την Καλλιπεύκη (υψ.1050μ).
Στην Καλλιπεύκη θα υπάρχει αρκετός χρόνος για περιήγηση και για καφέ ή φαγητό για όποιον το επιθυμεί. Η αναχώρηση προβλέπεται να γίνει στις 17:00 και η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19:00.
Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, 2 μπατόν, αδιάβροχο μπουφάν, νερό, φακός κεφαλής, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, ατομικά τρόφιμα, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο, κουτί πρώτων βοηθειών. Προαιρετικά δεύτερα ρούχα-παπούτσια στο λεωφορείο για χρήση μετά το τέλος της πορείας.

Συμμετοχή:
Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13€
Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15€
Άνεργοι-Φοιτητές: 10€
Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ. 

Δηλώσεις συμμετοχής:
Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος
Τηλ. 2310 266928, 2310 240889