09/12 ΚΕΡΔΥΛΙΟΝ ΟΡΟΣ

ΚΕΡΔΥΛΙΟΝ ΟΡΟΣ
 
Διαδρομή: Στεφανινά Θεσ/νικης 485μ. – Κορυφή Γιαννίτσι 1090μ
Συντονιστές: Σταύρος Σαράπης & Βαλάντης Τοπαλίδης
Μήκος διαδρομής: 13,5 km
Βαθμός δυσκολίας: Β
Ώρες διαδρομής: 6 ώρες
 
Αναχώρηση 7:00πμ όπως πάντα από τα γραφεία του συλλόγου (Καρόλου Ντηλ με Τσιμισκή γωνία). Καλό θα είναι να βρισκόμαστε όλοι στο σημείο συνάντησης 10 -15 λεπτά νωρίτερα ώστε να αναχωρήσουμε ακριβώς στην ώρα μας χωρίς καθυστερήσεις.
 
Άφιξη στο χωριό  Στεφανινά σε 1.5 ώρα. Στην πλατεία του χωριού θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και θα ετοιμαστούμε για να ξεκινήσουμε την πορεία μας. Αφού εξέλθουμε από την κατοικημένη περιοχή θα συναντήσουμε σε απόσταση 540m ένα ποταμάκι. Από εκεί ξεκινούμε να βαδίζουμε σε δασικό δρόμο και έπειτα από 620m εισερχόμαστε σε φαρδύ μονοπάτι. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν τρεις κτηνοτροφικές μονάδες οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί λόγω της ύπαρξης πολλών τσοπανόσκυλων. Μετά από 240m εισερχόμαστε στο πανέμορφο δασωμένο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην κορυφή και βαδίζουμε έχοντας στα αριστερά μας μια μεγαλοπρεπή χαράδρα. Αφού διανύσουμε 1.6 χλμ συναντούμε παλιό δασικό δρόμο και τον ακολουθούμε για 720m. Κατόπιν εγκαταλείπουμε τον δασικό δρόμο και εισερχόμαστε σε μονοπάτι εντός πυκνά δασωμένης περιοχής το οποίο σε κάποια σημεία διαθέτει αρκετά απότομη κλίση οπότε θα πρέπει να βαδίζουμε σταθερά και με ιδιαίτερη προσοχή. Μετά από 660m εξερχόμαστε από το μονοπάτι και βαδίζουμε πάλι σε δασικό δρόμο εντός δάσους Οξιάς ο οποίος δένει αρμονικά με το περιβάλλον. Σε απόσταση 1250m θα συναντήσουμε μια ποτίστρα με πόσιμο νερό. Από εδώ μας απομένουν άλλα 740m για την κορυφή. Στην κορυφή με υψόμετρο 1090m θα συναντήσουμε το νέο υπό ανέγερση πυροφυλάκιο. Δυστυχώς λόγω κατάρρευσης του παλαιού πυροφυλακίου (που διέθετε υπερυψωμένο παρατηρητήριο) δεν θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς την γύρω περιοχή. Μετά από την καθιερωμένη στάση στην κορυφή για ξεκούραση θα πάρουμε το δρόμο του γυρισμού για τα Στεφανινά μέσω της ίδιας διαδρομής. Η διάρκεια ανάβασης & κατάβασης είναι έξι περίπου ώρες όπου στο τέλος θα επιστρέψουμε στην πλατεία του χωριού Στεφανινα(αφετηρία). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε από τα Στεφανινά και μετά από 20 λεπτά ταξιδιού με το λεωφορείο θα πραγματοποιήσουμε στάση στην κωμόπολη του Σοχού για καφέ ή φαγητό.
 
Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, ζακέτα fleece η μάλλινη, σακίδιο πλάτης, νερό, ατομικά τρόφιμα, γάντια, σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα και καπέλο. Προαιρετικά δεύτερα ρούχα & παπούτσια στο λεωφορείο για χρήση μετά το τέλος της πορείας

Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας.
 
Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές.
 
Συμμετοχή:
Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13€
Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15€
Άνεργοι & Φοιτητές: 10€
Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.
 
Δηλώσεις συμμετοχής:
Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889
 
Τηλ. Συντονιστών εξόρμησης : 
Τοπαλίδης Βαλάντης 6947205560
Σαράπης Σταύρος 6983884762