13/01 ΑΓΚΙΣΤΡΟ

ΑΓΚΙΣΤΡΟ

Βαθμός Δυσκολίας : Α+
Συντονιστές : Παπαχρήστου Χρήστος, Μπαντέκας Στέλιος, Γιάντσιος Βασίλης.
Τύπος δράσης: Διάσχιση 

Αναχώρηση στις 07:00 από τα γραφεία του συλλόγου, Καρόλου Ντήλ με Τσιμισκή γωνία (καλό είναι όλοι να βρίσκονται 10-15 λεπτά νωρίτερα ώστε να φύγουμε στην ώρα μας).
Από τη θέση Λειβαδίτσα. Πεζοπορούμε μέσα σ’ ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον με πεύκα, έλατα και οξιές. Θα ακολουθήσουμε την παλαιά στρατιωτική οδό προς το παροπλισμένο οχυρό «Όκα» και «Τρεις Βρύσες»  θα έχουμε την ευκαιρία να δουμε τα Δοντια του Δρακου (Αντιαρματικά) την αντιαρματικη ταφρο και να ατενίσουμε την ελληνοβουλγαρική μεθόριο, την είσοδο του ποταμού Στρυμόνα στην Ελλάδα. Θα γίνει μια μικρή  ξενάγηση στο παροπλισμένο οχυρό "Τρείς Βρύσες" του συγκροτήματος Καρατάς (Για αυτούς που θα συμμετέχουν στην ξενάγηση υποχρεωτικά φακός κεφαλής ή φακός χειρός).
Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι του Μεταξά, το οποίο χρησιμοποιούσαν προπολεμικά οι ντόπιοι για να φτάσουν στο Σιδηρόκαστρο. Η διαδρομή είναι μέσα στο δάσος ενώ η θέα προς το γραφικό χωριό και πέρα των συνόρων αποζημιώνει.
Φτάνοντας στο χωριό όσοι θελήσουν θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν ζεστό μπάνιο στα Λουτρά (Για όσους θα θελήσουν να κάνουν μπάνιο στα λουτρά το κόστος είναι 4 ευρώ, τιμή ειδικά μόνο για την ομάδα του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης. Παρακαλούμε να δηλωθεί με την δήλωση συμμέτοχης στην εξόρμηση). 

Ώρες πεζοπορίας 5.00
Αναχώρηση το απόγευμα περίπου στις 17:00.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια (Όχι χαμηλά παπούτσια), μπατόν (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ), αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, ζακέτα fleece, σακίδιο πλάτης, νερό, ατομικά τρόφιμα, γάντια, σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα, αντιηλιακό και καπέλο. Προαιρετικά δεύτερα ρούχα & παπούτσια στο λεωφορείο για χρήση μετά το τέλος της πορείας. 
Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές.
 
Συμμετοχή:
Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13€
Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15€
Άνεργοι & Φοιτητές: 10€
Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος
Τηλ. 2310 266928, 2310 240889