17/03 ΦΑΛΑΚΡΟ


ΦΑΛΑΚΡΟ  Προφήτης Ηλίας 2232μ.

Βαθμός Δυσκολίας  : Β++, Γ
Συντονιστές : Καραγκιόζη, Μαυρίδης, Μπρούνης
Τύπος πορείας: Ανάβαση σε χιονισμένο αλπικό πεδίο. 


Αναχώρηση στις 07:00 ,καλό είναι να ήμαστε νωρίτερα 10-15 λεπτά έτσι ώστε να φύγουμε στην ώρα μας, από τα γραφεία του συλλόγου, άφιξη στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού μετά από 2,5 περίπου ώρες.

Αφού κατεβούμε και ετοιμαστούμε θα αρχίσει η ανάβαση με στόχο τη μία κορυφή του Φαλακρού τη Χιονότρυπα στα 2113 μ. όπου είναι και το όμορφο σαλέ στο τέρμα του λιφτ, θα μας πάρει περίπου 1,5-2 ώρες ανάλογα και των καιρικών συνθηκών και θα φτάσουμε περπατώντας σε χιονισμένο πεδίο. Αυτός είναι ο στόχος της Β΄ομάδας.

Όσοι είναι στην Α' ομάδα θα συνεχίσουν την πορεία τους μετά την απαραίτητη ανασύνταξη για την κορυφή του Φαλακρού τον προφήτη Ηλία στα 2232 μ. στην οποία θα φτάσουν μετά από περίπου μία ώρα έντονης ανάβασης με δυνατές κλίσεις. Ανάλογα με το πεδίο μπορεί να είναι απαραίτητη η χρήση κραμπόν και πιολέτ για την πρόσβαση στην κορυφή.

Εφόσον ο καιρός είναι καλός μπορούμε να απολαύσουμε τη θέα στην ευρύτερη περιοχή τόσο από την κορυφή όσο και από το σαλέ. Όσοι θέλουν μπορούν να μεταβούν στο σαλέτ και να απολαύσουν κάποιο ρόφημα. 

Θα γυρίσουμε στη βάση του χιονοδρομικού και θα πάρουμε το λεωφορείο για να γυρίσουμε στην πόλη. Η επιστροφή αναμένεται αργά το βράδυ με ώρα αναχώρησης από την περιοχή περίπου στις 16:30 μ.μ. 

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, fleece, σακίδιο πλάτης (35-45 lit), μπατόν, κραμπόν και πιολέτ(για όσους πάνε κορυφή), νερό, ατομικά τρόφιμα, δεύτερα ρούχα-παπούτσια τα οποία θα τα αφήσετε στο λεωφορείο, 2 ζευγάρια γάντια (το ένα αδιάβροχα) , σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακό κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα.

Ώρες πορείας- δράσης: περίπου 4-5 για την ομάδα κορυφής.

Συμμετοχή:
Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13€
Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15€
Άνεργοι & Φοιτητές: 10€
Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος
Τηλ. 2310 266928, 2310 240889 

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Στην ομάδα κορυφής μπορούν να συμμετέχουν έμπειρα άτομα με καλή φυσική κατάσταση και γνώσεις ορειβασίας σε χιονισμένο πεδίο. Η κορυφή του Φαλακρού «φημίζεται» για την όμορφη θέα και τις καιρικές μεταπτώσεις της. Επειδή η πορεία θα είναι πάντα πάνω σε χιόνι θα πρέπει να έχουμε και τα κατάλληλα ορειβατικά μποτάκια όπως και τον αντίστοιχο ιματισμό. Αν ο καιρός είναι δύσκολος θα αποφασίσουν οι συντονιστές για το τελικό πρόγραμμα.


Αιτήσεις συμμετοχής:
Όλοι θα πρέπει να έχουνε προπληρώσει το αντίτιμο στα γραφεία του συλλόγου. Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη  το βράδυ.
Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί από τους συντονιστές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.