03/03 ΤΙΤΑΡΟΣ

Όρος: Τίταρος
Διαδρομή: Λιβάδι (1180m) - Κορυφή «Σάπκα» (1839m)
Υψομετρική διαφορά: 659m
Μήκος διαδρομής: 13 km
Τύπος διαδρομής: Κυκλική
Συντονιστές: Σταύρος Σαράπης, Πάνος Καλογριδάκης, Κώστας Πάλμερ
Βαθμός δυσκολίας: Β+
 
Πρόγραμμα & πληροφορίες
 
Αναχώρηση 7:00πμ όπως πάντα από τα γραφεία του συλλόγου (Καρόλου Ντηλ με Τσιμισκή γωνία). Καλό θα είναι να βρισκόμαστε όλοι στο σημείο συνάντησης 10 -15 λεπτά νωρίτερα ώστε να αναχωρήσουμε ακριβώς στην ώρα μας χωρίς καθυστερήσεις.
Σε απόσταση115 χλμ από την Θεσσαλονίκη βρίσκεται το χωριό Λιβάδι Ολύμπου. Πρόκειται για ένα πανέμορφο ορεινό χωριό σε υψόμετρο 1180 μέτρα. Το Λιβάδι θα αποτελέσει την αφετηρία και τον τερματισμό της διαδρομής μας.
Η πορεία μας ξεκινά μέσω μονοπατιού. Μετά από τα πρώτα 800 μέτρα θα εισέλθουμε σε χωματόδρομο ο οποίος μετά από λίγο θα μετατραπεί σε μονοπάτι. Κατόπιν εισερχόμαστε και πάλι σε χωματόδρομο αλλά σύντομα θα συναντήσουμε την αφετηρία του κυρίως μονοπατιού της διαδρομής μας κοντά σε ένα ξύλινο κιόσκι. Μετά από 2 χλμ ανάβασης θα βρεθούμε σε κορυφή με υψόμετρο 1115m. Εκεί θα γίνει μια στάση για ξεκούραση και κατόπιν θα ξεκινήσουμε να βαδίζουμε προς την κορυφή του Τιτάρου. Αρχικώς κατηφορίζουμε προς ένα πλάτωμα και έπειτα ξεκινάμε για το τελευταίο τμήμα της ανάβασης μήκους 2 χλμ που θα μας οδηγήσει στην κορυφή.
Εκεί θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα και θα ξεκουραστούμε. Κατόπιν ξεκινούμε την κατάβαση μας από την κορυφή μέσω μονοπατιού μέχρι να συναντήσουμε έναν χωματόδρομο. Ο χωματόδρομος αυτός θα μας οδηγήσει μέχρι το κιόσκι που συναντήσαμε κατά την ανάβαση. Από εκεί και μετά θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή που κάναμε κατά την ανάβαση μας από το χωριό μέχρι το κιόσκι.
Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για όσους επιθυμούν να γευματίσουν η να απολαύσουν τον καφέ τους στο Λιβάδι. Η αναχώρηση μας για Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 17:00
 
 Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, γκετες, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, ζακέτα fleece, σακίδιο πλάτης, νερό, ατομικά τρόφιμα, γάντια, σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα, αντιηλιακό και καπέλο. Προαιρετικά δεύτερα ρούχα & παπούτσια στο λεωφορείο για χρήση μετά το τέλος της πορείας
Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας.
Συμμετοχή:
Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13€
Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15€
Άνεργοι & Φοιτητές: 10€
Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.
 
Δηλώσεις συμμετοχής:
Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος
Τηλ. 2310 266928, 2310 240889