19/05 ΠΑΓΓΑΙΟ Αυγό 1836

ΠΑΓΓΑΙΟ: Κορυφή Αυγό 1836 μέτρα
Συντονιστές : Μαυρίδης Γ., Καραγκιόζη Β.
 
Διαδρομές:
Α Ομάδα: χωριό Παλιά Αυλή (378 μ.) -Κορυφή Αυγό (1836 μ.)  Βαθμός δυσκολίας: Β++
Β Ομάδα: χωριό Παλιά Αυλή (378 μ.)- Καταφύγιο Πεταλούδα (1432 μ.) Βαθμός δυσκολίας: Β
 
Ώρες διαδρομής: Α Ομάδας: 8 – Συνολική πορεία 22 χλμ
Ώρες διαδρομής: Β Ομάδας: 5
 
Αναχώρηση 7,00πμ. όπως πάντα από τα γραφεία του συλλόγου (Καρόλου Ντήλ με Τσιμισκή γωνία). Καλό θα είναι να βρισκόμαστε όλοι στο σημείο συνάντησης 10 -15 λεπτά νωρίτερα ώστε να αναχωρήσουμε ακριβώς στην ώρα μας χωρίς καθυστερήσεις, με προορισμό το χωριό Αυλή.
Και οι δυο ομάδες θα ξεκινήσουν από το χωριό Αυλή η Α' ομάδα με προορισμό την κορυφή Αυγό και η Β' με προορισμό το καταφύγιο Πεταλούδα.
Ξεκινάμε από την εκκλησία του χωριού όλοι μαζί όπου περπατώντας παράλληλα από αυτήν σε μερικά μέτρα θα βρούμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι. Αρχικά θα έχουμε έντονη ανάβαση μέσα σε πουρνάρια όμως μετά από λίγη ώρα η ανάβαση γίνεται πιο γλυκιά περνώντας από βελανιδιές καστανιές και αργότερα από όμορφο δάσος με οξιές και ποταμακια.
Η Β ομάδα θα σταματήσει στο καταφύγιο Πεταλούδα, όπου όμως δεν λειτουργεί, για ανασυγκροτηση και ξεκούραση και θα πάρει το μονοπάτι πίσω για την επιστροφή στο χωριό.
Η Α ομάδα θα συνεχίσει και σε μιάμιση περίπου ώρα θα είναι στην κορυφή όπου τα τελευταία μέτρα χρειάζεται λίγη προσπάθεια. Αν είμαστε τυχεροί και η μέρα είναι καθαρή η θέα προς Θάσο- Άγιο Όρος-Σαμοθράκη-Όλυμπο θα μας ανταμείψει. Το μονοπάτι είναι πολύ καθαρό και με καλή σήμανση με πορτοκάλι χρώμα
Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, ζακέτα fleece ή μάλλινη, σακίδιο πλάτης, νερό, ατομικά τρόφιμα, γάντια, σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα.
Προαιρετικά δεύτερα ρούχα & παπούτσια στο λεωφορείο για χρήση μετά το τέλος της πορείας.

Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές.
Συμμετοχή: Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13€ Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15€ Άνεργοι & Φοιτητές: 10€
Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889