15/09 ΒΑΡΒΑΡΑ-ΣΤΑΥΡΟΣ


ΒΑΡΒΑΡΑ-ΣΤΑΥΡΟΣ

Βαθμός Δυσκολίας  : Β
Συντονιστές : Κολοκοτρώνης Β., Σλίμπα Ν. - Κοινή με ΦΟΣ Σταυρού

Αναχώρηση 7:00πμ. όπως πάντα από τα γραφεία του συλλόγου (Καρόλου Ντήλ με Τσιμισκή γωνία). Καλό θα είναι να βρισκόμαστε όλοι στο σημείο συνάντησης 10 -15 λεπτά νωρίτερα ώστε να αναχωρήσουμε ακριβώς στην ώρα μας χωρίς καθυστερήσεις, με προορισμό το χωριό της Βαρβάρας. 

Η πεζοπορία ξεκινάει από το χωριό της Βαρβάρας σε υψόμετρο 580μ. Αρχικά, κατηφορίζουμε για 45 – 50 λ. φτάνοντας στη τοποθεσία Ανοιξιάτικα σε υψόμετρο 300μ. Από εκείνο το σημείο ξεκινάει η ανάβαση μας για περίπου 1:30 ώρα. Φτάνουμε στη κορυφή Σουγλιάνι σε υψόμετρο 859μ την ψηλότερη της περιοχής, όπου και ξεκουραζόμαστε για 15 με 20 λ. Συνεχίζουμε στο μονοπάτι προς Τσολάκη, Αμαλίας, Κοπρισιά, Παλιόχωρα, στη τοποθεσία Κορακόπετρα , όπου θ’ αγναντεύσουμε τον Στρυμονικό Κόλπο, το Παγγαίο Όρος και το Φαλακρό Όρος που θα τα έχουμε απέναντι μας. Τέλος, παίρνουμε το μονοπάτι ν. 3 και ολοκληρώνουμε την πορεία μας, φτάνοντας στον τελικό προορισμό μας, το Αγνάντι.

Εξοπλισμός : Ορειβατικό μποτάκι, φλις, αντιανεμικό/αδιάβροχο, σκούφος/καπέλο, γάντια, ΝΕΡΟ το λιγότερο 1.5 λίτρο, σνακ, σακίδιο πλάτης, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, ατομικό κουτί Α βοηθειών . 
Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας. 
Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές. 
 
Συμμετοχή: Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13€, Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15€, Άνεργοι & Φοιτητές: 10€ 
 
Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ. 
 
Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889