01-09-2019 ΣΑΝΗ-ΣΙΒΗΡΗ

ΣΑΝH-ΣΙΒΗΡΗ
Βαθμός Δυσκολίας: ΑΤην Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει πορεία στη διαδρομή Σάνη-Σίβηρη, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας.
Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από τα γραφεία του Συλλόγου (Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή) στις 08:00. Ύστερα από 1,5 περίπου ώρα θα φτάσουμε στο πάρκινγκ του συγκροτήματος «Sani Resort», απ’ όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας.
Αρχικά, θα κινηθούμε δίπλα στο συγκρότημα της Σάνης και σύντομα θα μπούμε μέσα στο μονοπάτι. Το μονοπάτι είναι αρκετά καθαρό, με καλή σήμανση και είναι χαραγμένο παράλληλα με την ακτογραμμή. Σε ολόκληρο σχεδόν το μήκος του βρίσκεται μέσα σε πευκοδάσος. Στο μέσον περίπου της διαδρομής το μονοπάτι μάς οδηγεί στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο «Σήμαντρο». Για λίγα μέτρα θα περπατήσουμε στην άμμο και αμέσως μετά τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου θα ανηφορίσουμε κινούμενοι πάλι μέσα στο δάσος μέχρι να βγούμε ξανά στην παραλία στην περιοχή του beach bar «Χελώνα». Από εκεί το μονοπάτι ανηφορίζει και πάλι και σύντομα ταυτίζεται με δασικό χωματόδρομο, ο οποίος θα μας οδηγήσει στο συγκρότημα «Ελάνη». Αφού διασχίσουμε το συγκρότημα, θα ξαναβρούμε το μονοπάτι, που ύστερα από λίγο θα μας φέρει στις βόρειες παρυφές του οικισμού της Σίβηρης, όπου και θα τελειώσει η πορεία μας.
Στη Σίβηρη θα υπάρχει αρκετός χρόνος για μπάνιο ή/και φαγητό. Η αναχώρηση από τη Σίβηρη υπολογίζεται στις 17:00.
Η πορεία έχει συνολικό μήκος 11 χιλιόμετρα και ο χρόνος που θα χρειαστεί η ομάδα εκτιμάται σε 3-3,5 ώρες. Οι υψομετρικές διαφορές είναι πολύ μικρές και η πορεία ενδείκνυται για αρχάριους. Καλό θα είναι, πάντως, ο καθένας να κουβαλά αρκετό νερό μαζί του από τη Θεσσαλονίκη.
Σημειώνεται ότι οι συντονιστές  έχουν την δυνατότητα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα, αν κρίνουν ότι αυτό απαιτείται για την ασφάλεια της ομάδας.
 
Κόστος εξόρμησης
Μέλη ΕΟΣ-Θ: 13€
Μέλη άλλων συλλόγων: 15€
Άνεργοι-φοιτητές: 10€
Η εξοφληση στο λεωφορείο επιβαρύνεται με 1€ επιπλέον.


Συντονιστές: Κώστας Πάλμερ
                   Νανά Σλίμπα
                   Χρήστος Παπαχρήστου