24-1-2016 ΣΕΛΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

ΣΕΛΙ κορυφή ΑΣΟΥΡΜΠΑΣΙ
κοπή ορειβατικής πίτας


Αναχώρηση 24-1-2016 στις 7:00 απο τα γραφεία του συλλόγου Καρόλου Ντηλ 19 και Τσιμισκή γωνία, με προορισμό το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου στο Βέρμιο και συγκεκριμένα το ανακαινισμένο καταφύγιο του συλλόγου.
Το καταφύγιο θα είναι το σημείο εκκίνησης της ανάβασης για την κορυφή Ασούρμπασι στα 1874μ.
Ξεκινάμε από την πίστα σκί μπροστά από το καταφύγιο κατεύθυνση μία νοητή πορεία προς την κορυφή. Στη συνέχεια αφού βγούμε από το δάσος φτάνουμε στην κύρια ράχη του βουνού που είναι πολύ ομαλή και πλατιά. Ακολουθώντας τη ράχη στην οποία υπάρχει κατά διαστήματα και παλιός δρόμος φτάνουμε στην κορυφή Ασούρμπασι στα 1874μ. όπου τερματίζουν και τα λιφτ.
 Η επιστροφή θα γίνει από άλλη διαδρομή. Στην αρχή ακολουθούμε ΒΔ πορεία και μετά Β. Διασχίζουμε το δάσος που είναι βόρεια από το Χ.Κ. και καταλήγουμε πίσω από το καταφύγιο του ΣΧΟ Βεροίας και συνέχεια στο καταφύγιο του συλλόγου.
Ξεκουραζόμαστε και κόβουμε την πίτα στο καταφύγιο.
 Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη απλώς οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση και να έχουν εμπειρία σε πεδίο με χιόνι.
Διάρκεια πεζοπορίας 4 με 5 ώρες αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Β.Δ. Β/Β+.
 Όσοι δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν μπορούν να κάνουν σκι ή παραμείνουν στο καταφύγιο.

Απαραίτητος Εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, αδιάβροχο, φλις ή μάλλινη μπλούζα, ισοθερμική φανέλα, σκούφος, γάντια, ατομικά τρόφιμα, νερό.

Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να μεταβληθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών και για λόγους ασφαλείας.

Κόστος συμμετοχής μελών: 13€ και 10€ για φοιτητές και άνεργους

Αρχηγοί: Τεχνική Επιτροπή Ορειβασίας (ΤΕΟ).

Περισσότερες πληροφορίες κάθε Τετάρτη στα γραφεία του Συλλόγου μετά τις 20:30.