28-01-2018 ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ (ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ-ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ)

Βαθμός Δυσκολίας  : Β+
Συντονιστές : Κατσαρός Π., Τοπαλίδης Β.

Αναχώρηση στις 08:00 από τα γραφεία του συλλόγου Καρόλου Ντήλ με Τσιμισκή γωνία (καλό είναι όλοι να βρίσκονται 10-15 λεπτά νωρίτερα ώστε να φύγουμε στην ώρα μας).
Μετά από περίπου 1,5 ώρες θα φτάσουμε στο χωριό Παλαιόχωρα της Χαλκιδικής, από όπου και θα ξεκινήσει η πορεία μας. Αφού δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και ετοιμαστούμε θα αρχίσουμε το περπάτημα.
Μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή 15 περίπου χλμ. στην όμορφη ορεινή Χαλκιδική μέσα σε ένα δάσος από βελανιδιές, πουρνάρια, οξιές, πεύκα και έλατα. Η διαδρομή ακολουθεί μια μακριά ράχη και παρουσιάζει πολλές εναλλαγές τοπίου. Υπάρχει σήμανση σε όλο το μονοπάτι.
Μετά απο 3,5 ώρες θα φτάσουμε στον κεντρικό δρόμο (Αρναίας-Ταξιάρχης), όπου η ομάδα Α' θα πάει αριστερά στην κορυφή του Χολομώντα (1165μ) σε 30 λεπτά, ενώ η ομάδα Β' θα κατηφορίσει δεξιά στον κεντρικό δρόμο μέχρι τον προφήτη Ηλία. Η ομάδα Α' αφού φτάσει στην κορυφή και αυτή θα κατηφορίσει μέχρι τον προφήτη Ηλία.
 
Υψομετρική διαφορά ανάβασης περίπου 700μ. για την ομάδα Α'(συνολική διαδρομή 5 ώρες)
Υψομετρική διαφορά ανάβασης περίπου 550μ. για την ομάδα Β'(συνολική διαδρομή 4 ώρες)
 
Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέχουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφαλείας της ορειβατικής ομάδας.

Κόστος συμμετοχής: Μέλη 13 ευρώ, άνεργοι-φοιτητές 10 ευρώ. 

Εξοπλισμός: Σακίδιο πλάτης, ορειβατικά μποτάκια (Όχι χαμηλά παπούτσια), μπατόν πεζοπορίας (Απαραίτητα), αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, fleece, γκετες, τουλάχιστον 1 λίτρο νερό, σνακ, σφυρίχτρα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, αλουμινοκουβέρτα,  σκούφος, γάντια καθώς και ΔΕΥΤΕΡΑ ΡΟΥΧΑ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ τα οποία θα είναι στο λεωφορείο για να αλλάξουμε όταν κατεβούμε.
 
Στο τέλος θα σταματήσουμε στον Προφήτη Ηλία(Ταξιάρχης), όπου υπάρχουν ταβέρνες για να γευματίσουμε.
 
Εγγραφές για την εξόρμηση γίνονται στα γραφεία του συλλόγου Καρόλου Ντήλ 19.
Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889
 
Συντονιστές εξόρμησης :
Κατσαρός Παναγιώτης 6978333833
Τοπαλίδης Βαλάντης 6947205560