12-02-2017 ΓΚΟΛΝΑ, ΌΛΥΜΠΟΣ

ΓΚΟΛΝΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ
Βαθμός Δυσκολίας  : Β+

Στο βουνό του Ολύμπου και συγκεκριμένα στην κορυφή Γκόλνα θα πραγματοποιηθεί η εξόρμηση του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης την Κυριακή 12/02/2017. Ακολουθεί παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα.


Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του συλλόγου Κ. Ντηλ & Τσιμισκή στις 08:00 με κατεύθυνση το Λιτόχωρο Πιερίας. Μετά από περίπου 1,5 ώρα οδικώς θα φτάσουμε στις παρυφές του Λιτοχώρου και θα καταλήξουμε στο κτήμα Φακή από όπου και ξεκινάει η πορεία μας. Η διαδρομή μας κινείται ανηφορικά σε μονοπάτι με ήπια κλίση και περίπου σε 2 ώρες φτάνουμε στην Γκόλνα (1032 μέτρα) όπου είναι και το σημείο με το μεγαλύτερο υψόμετρο. Από εκεί κατηφορίζουμε προς την Καστάνα και συνεχίζουμε φτάνοντας στον Ενιπέα. Η διαδρομή μας συνεχίζει σε μονοπάτι του Ενιπέα και καταλήγει στο κεντρικό σημείο στάθμευσης οχημάτων (parking) του Λιτοχώρου σε επιπλέον 3 ώρες πορείας από την Γκόλνα. Εκεί αναλόγως του χρόνου επιστροφής θα έχουμε λίγο χρόνο για ένα ζεστό ρόφημα στο Λιτόχωρο. Το απόγευμα επιστρέφουμε προς Θεσσαλονίκη.

Ώρες πορείας: Περίπου 5 για άτομα με καλή φυσική κατάσταση που θα προπορεύονται και λίγο περισσότερο για τους φίλους που θα έπονται της πορείας.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν,ισοθερμικό, ζακέτα fleece, γάντια, σκούφος σακίδιο πλάτης ,υδροδοχείο με νερό, σνακ ημέρας , δεύτερα ρούχα-παπούτσια τα οποία θα αφήσουμε στο λεωφορείο, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, σφυρίχτρα.

Κόστος συμμετοχής: Μέλη 13 ευρώ, φοιτητές άνεργοι 10 ευρώ.
Για να ισχύσει η κράτηση θέσης θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή 8 και 5 ευρώ αντίστοιχα η οποία πρέπει να καταβληθεί ως το πρωι της Παρασκευής.
Αρχηγοι εξόρμησης:
Παλάγκας Δημήτρης 6939686715
Δογραμματζής Δαμιανός