16/02 Μονοπάτι της αλεπούς

Το μονοπάτι της Αλεπούς-Λίμνη Τριαδίου-Ερείπια Μερσινούδας

Βαθμός Δυσκολίας : Α+
Συντονιστές : Καραμανίδης Γιώργος, Μπρούνης Αστέριος, Τζιώλας Θεοδ.
Τύπος πορείας: κυκλική 13.5 k.m
ώρες πορείας 5 (μαζί με τις στάσεις)

Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του συλλόγου Κ. Ντηλ & Τσιμισκή στις 8π.μ με κατεύθυνση το χωριό Τριάδι Θέρμης. Μετά από περίπου μισή ώρα θα φτάσουμε στο Τριάδι Θέρμης. Η πορεία είναι μια κυκλική διάσχιση όπου θα περπατήσουμε σε μονοπάτι που περνά δίπλα και πολλές φορές μέσα από ‘’ρουμάνια’’ και μικρά ρέματα και αφού περάσουμε την τεχνητή λίμνη Τριαδίου συνεχίζουμε προς παλαιό εγκαταλελειμμένο οικισμό της Μερσινούδας.(Στη θέση αυτή βρισκόταν μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα του χωριό Μερσινούδα που κατοικούνταν από Τούρκους (στα τουρκικά Ισενλί), Το 1924 εγκαταστάθηκαν εδώ 37 οικογένειες προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Την επόμενη χρονιά το χωριό εγκαταλείφθηκε και ερειπώθηκε).
Eκεί θα κάνουμε μια στάση όπου η θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι καταπληκτική, συνεχίζουμε την πορεία και αφού περάσουμε από την λίμνη από την απέναντι μεριά αυτή την φορά όπου θα κάνουμε μια στάση (για φωτο …και πικ νικ… ανάλογα τις καιρικές συνθήκες ) επιστροφή στο χωριό ..και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.

Για όσους φίλους ‘‘κυνηγάνε’’ τις κορυφές θα τους δοθεί η ευκαιρία να βγουν φωτογραφία και σε υψομετρικό (300m ) με ωραία θέα …μαζί με την σημαία του συλλόγου !

Η διαδρομή παρότι είναι χαμηλού υψόμετρου είναι ορειβατική με ότι σημαίνει αυτό σε εξοπλισμό και προετοιμασία. 
Θέλει προσοχή σε κάποια σημεία 
Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια (Όχι χαμηλά παπούτσια), μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, ζακέτα fleece, σακίδιο πλάτης, νερό, ατομικά τρόφιμα, γάντια, σκούφος, 
Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές.

Συμμετοχή:
Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 8 €
Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 9 €
Άνεργοι & Φοιτητές: 6 €
Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος
Τηλ. 2310 266928, 2310 240889