29/02 -2/3 ΝΥΜΦΑΙΟ

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας 2020


Νυμφαίο –Λέχοβο- Ασπρόγεια- Λιμνοχώρι

Χρυσοί καλαμιώνες και έλη , ξεχασμένες πλάβες δεμένες σε πασσάλους, απέραντες εκτάσεις νερού από τη ατμοσφαιρική Χειμαδίτιδα μέχρι την γραφική λίμνη Ζάζαρη στα ορεινά πετρόχτιστα χωριά του μαρτυρικού Λέχοβου με την πλούσια ιστορία του έως ψηλότερα στο Νυμφαίο. Περπατώντας στην ‘’σκιά’’ εγκαταλελειμμένων παραλίμνιων οικισμων φτάνοντας έως το Λιμνοχώρι στις όχθες της λίμνης Ζάζαρης όπου έλη και πυκνοί καλαμιώνες την περιβάλλουν. Αυτές και άλλες πολλές όμορφες εικόνες και στιγμές αλλά και διάφορα events θα βιώσουμε στην τριήμερη ‘’περιπέτεια’’ ακολουθώντας τον σύλλογο στα ‘’Μονοπάτια της Ειρήνης ‘’

Συντονιστές : Καραμανίδης Γιώργος Κατσαρός Παναγιώτης


Αναχώρηση από το αρχαιολογικό μουσείο το Σάββατο στις 7.30π.μ προορισμό το Νυμφαία Φλώρινας..όταν φτάσουμε θα ξεκουραστούμε λίγο πίνοντας ένα καφέ ( μια ώρα) στο Νυμφαίο . Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η πρώτη πορεία της τριήμερης εξορμήσεις .

Νυμφαίο -Λέχοβο
11,5km ώρες πορείας 3.30
Βαθμός Δυσκολίας : Α+
Είναι μια πανέμορφη διαδρομή που ενώνει το Νυμφαίο με τα Ασπρόγεια και το Λέχοβο. Το πρώτο κομμάτι της πεζοπορίας προς το Λέχοβο πραγματοποιείται σε πλαγιά με πανοραμική θέα προς τις λίμνες (Χειμαδίτιδα και Ζαζαρη)και τα γύρω βουνά .Τα Ασπρόγεια είναι χωριό του νομού Φλώρινας .Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 850 μέτρων… εκεί θα κάνουμε μια στάση στον μοναδικό καφενέ του χωρίου για καφέ τσίπουρο και εκλεκτούς μεζέδες και κατόπιν θα συνεχίσουμε την πορεία προς το Λέχοβο.Το παλιό μονοπάτι που οδηγεί από τα 1200 στα 600 μέτρα βρίσκεται σε πλούσια βλάστηση και κατεβαίνει την πλαγιά με ``καγκέλια`` .αφού φτάσουμε στο χωριό θα πάμε στον ξενώνα όπου θα ταχτοποιηθούμε στα δωμάτια. ..το υπόλοιπο χρονικό διάστημα είναι ελεύθερο για βόλτα φαγητό καφέδες κλπ..
Ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» θα διοργανώσει την Μπουμπούνα (Την παραμονή της Τυρινής οι κάτοικοι του χωριού στήνουν από το πρωί την «μπουμπούνα» (πρόκειται για μια μεγάλη εστία φωτιάς) και το βράδυ του Σαββάτου γίνεται το άναμμα της φωτιάς, το οποίο συνοδεύεται από μουσική και δωρεάν εδέσματα για τους παρευρισκόμενους.


Λέχοβο – Λιμνοχώρι 12,2k.m ώρες πορείας 5,30 (μαζί με τις στάσεις)
Βαθμός Δυσκολίας : Α+
Η διαδρομή μας ενώνει το Λέχοβο με τρεις εγκαταλελειμμένους παραλίμνιους οικισμούς και στην συνεχεία με το Λιμνοχώρι . Ξεκινώντας την πορεία μπροστα από τον ''Γεροπλάτανο'' στην ιστορική πλατεία του χωριού και μέσα από τα στενά δρομάκια του θα κινηθούμε στο παλιό μονοπάτι με θέα προς τις λίμνες και ροβολώντας το κατηφορικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο εγκαταλελειμμένο χωριό Χειμάδι και συνεχίζοντας την πορεία περνάμε από την τη Χρυσόβιτσα άλλον έναν παραλίμνιο εγκαταλελειμμένο οικισμό όπου πεζοπορώντας κινούμαστε κατά μήκος του αγροτικού δρόμου στις όχθες της λίμνης εκει θα θαυμάζουμε τους χρυσούς καλαμιώνες και τα ήρεμα νερά της Χειμαδίτιδας έπειτα θα συναντήσουμε τον τρίτο παραλίμνιο εγκαταλελειμμένο οικισμό τον Ίντσκο .Προορισμός το χωριό Λιμνοχώρι που βρίσκεται στις όχθες της Λίμνης Ζάζαρη. Οταν φτάσουμε στο Λιμνοχώρι. θα καθίσουμε για καφέ ποτά η φαγητό σε ένα ωραίο γραφικό bar restaurant.δίπλα ακριβώς στην όχθη της λίμνης Ζάζαρης Επιστροφή στους ξενώνες για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο.

Καθαρά Δευτέρα
Την ημέρα της Καθαρας Δευτέρας θα την γιορτάσουμε μαζί με τον Ενωτικό Σύλλογο Λεχοβιτών «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» μας έχουνε προσκαλέσει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας στο λόφο του προφήτη Ηλία.Θα προσφερθει παραδοσιακή αλάδωτη φασολάδα, η οποία βράζει σε μεγάλα καζάνια από το ξημέρωμα, συνοδευόμενη με σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί.

Συμμετοχή στο λεωφορείο: Μέλη 60 ευρώ, μέλη άλλων συλλόγων 60 ευρώ.
Η διαμονή μας θα γίνει στον Ξενώνα ‘’Μονοπάτι’’ & στο Hotel Terelidis House
Το κόστος ανέρχεται σε ΔΙΚΛΙΝΟ 50 € ΚΑΙ ΤΡΙΚΛΙΝΟ 60 € την βραδιά με πρωινό (Θα πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο ).

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο με προκαταβολή (60 ευρώ).

Στην εξόρμηση μπορούν να συμμετάσχουν και άτομα που θα περπατήσουν μαζί μας για πρώτη φορά...!!


Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές. Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας. 

Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής στα 2310 266928, 2310 240889

Κατσαρός Παναγιώτης τηλ 6978333833
Καραμανίδης Γιώργος τηλ. 6977374291