14-2-2016 ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Βόρας: Κορυφή Προφήτης Ηλίας (2524 μ.),

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης οργανώνει εξόρμηση στο όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν). Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 07:00 από τα γραφεία του συλλόγου (Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ). Ύστερα από 2,5 περίπου ώρες θα φτάσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν (περίπου 2050 μ.).
Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το χιονοδρομικό κέντρο (2050 μ.)και περνώντας δίπλα από τις πίστες του σκι θα κατευθυνθούμε προς την κορυφή Προφήτης Ηλίας (2524 μ.). Η ανάβαση αναμένεται να διαρκέσει 1,5-2 ώρες, χιόνι θα έχει και θα παίξη τον ρόλο του στην πορεία. Πρόκειται για μία σχετικά εύκολη πορεία και άτομα με επαρκή εξοπλισμό και καλή φυσική κατάσταση δεν θα συναντήσουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Αν η μέρα είναι καθαρή, η θέα τόσο κατά τη διάρκεια της πορείας, όσο και από την κορυφή που θα φαίνονται μέχρι και τα βουνά της Πίνδου. 
Από τον Προφήτη Ηλία, και μόνο εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, μία ομάδα με καλό εξοπλισμό θα κατευθυνθεί προς την κορυφή Κουτσόμπεης (2399 μ.). Η συμμετοχή στην ομάδα αυτή συνεπάγεται 2 ώρες επιπλέον περπάτημα στο χιόνι. Πιθανότατα να είναι απαραίτητη η κατοχή και -κυρίως- η γνώση χρήσης χειμερινού εξοπλισμού (κραμπόν και πιολέ).

Βαθμός Δυσκολίας : Β και η δεύτερη ομάδα Γ

Εξοπλισμός:
Ορειβατικά χειμερινά μποτάκια, γκέτες ορειβασίας, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης (35-45 lit), μπατόν, φλις, νερό, ατομικά τρόφιμα, δεύτερα ρούχα-παπούτσια τα οποία θα τα αφήσετε στο λεωφορείο, δύο ζευγάρια γάντια (το ένα αδιάβροχο), σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα, πιολέ, κραμπόν, μάσκα θύελλας.

Κόστος συμμετοχής:
13 ευρώ (10 ευρώ για ανέργους και φοιτητές) οι εγγραφές για την εξόρμηση θα γίνονται μόνο στα γραφεία του συλλόγου.

Συντονιστές:
Γιακαμόζης Ιωάννης 6974434917
Μπλιάμης Χρήστος.


Βαθμός Δυσκολίας : Β/Γ