1/08-2/08 ΟΡΟΠΕΔΙΟ

 

Όλυμπος - Οροπέδιο των Μουσών

ΟΡΟΠΕΔΙΟ (Κανονική διαδρομή)
Βαθμός Δυσκολίας  : Β+/Γ
Συντονιστές : Σταυριανουδάκης Π., Σταμάτης Δ.
 

Διήμερη ανάβαση στο οροπέδιο των μουσών διοργανώνει ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης το διήμερο 1-2 Αυγούστου 2020.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα.

Αναχώρηση το Σάββατο στις 07:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο με κατεύθυνση το Λιτόχωρο και από εκεί την τοποθεσία Γκορτσιά στα 1100μ. Φτάνοντας στην Γκορτσιά ακολουθούμε το μονοπάτι που ξεκινάει από εκεί και καταλήγει στο καταφύγιο Κάκκαλος στα 2650μ. Η διαδρομή κινείται σε δάσος εως τα 2200μ περίπου και γίνεται αλπική από την πλαγιά της Σκούρτας εως το τέλος της δηλαδή στο οροπέδιο των Μουσών. Η υψομετρική διαφορά που θα διανύσουμε είναι περίπου 1700μ ανάβασης σε χωμάτινο και πετρώδες έδαφος. Στις 2,5 περίπου ώρες πορείας υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτούμε νερό και να κάνουμε στάση στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας.

Βαθμός δυσκολίας Β+ 
Ωρες πορείας περίπου 6.

Η διαμονή θα γίνει στο καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης και σε σκηνές. Περιορισμένες θέσεις στο καταφύγιο. Μετά τη συμπλήρωση τους, για την οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, όσοι θέλουν μπορούν να μείνουν μόνο σε σκηνή (όπου θα την κουβαλήσουν σε όλη την πορεία οι ίδιοι μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό υπόστρωμα, καλό υπνόσακο για χαμηλές θερμοκρασίες (όχι τύπου κάμπινγκ) κλπ).
Όσοι διανυκτερεύσουν στο καταφύγιο θα πρέπει να κουβαλήσουν τον υπνόσακο τους, παντόφλες καθώς τα καταφύγια μετά τα μέτρα για τον COVID δεν θα παρέχουν τα σχετικά υλικά δλδ σκεπάσματα, μαξιλάρια και παντόφλες.
Στα καταφύγια υπάρχει δυνατότητα γεύματος και πρωινού που όμως δεν υπολογίζονται στο κόστος διαμονής.

Την Κυριακή αφού πάρουμε πρωινό στις 07:00 στο καταφύγιο, θα ανεβούμε στην κορυφή Πρ. Ηλίας 2803μ και από εκεί θα έχουμε θέα προς τις κορυφές Στεφάνι, Μύτικα  και την οροσειρά των Πιερίων.

Η επιστροφή από τον πρ. Ηλία θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι προς τα καταφύγια. Εκεί θα προετοιμαστούμε για την κατάβαση και ακολουθώντας τον δρόμο των Ζωναριών θα περάσουμε την Χονδρομεσοράχη και από εκεί θα φτάσουμε στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός και θα καταλήξουμε στα Πριόνια (1100μ) από όπου θα μας παραλάβει το λεωφορείο.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αντιανεμικό/αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης, ζακέτα fleece, θερμοεσώρουχο, μακρύ παντελόνι, νερό, ατομικά σνακ ημέρας, σκούφος, καπέλο, φακός κεφαλής, μπατόν, σφυρίχτρα, ατομικό κιτ πρώτων βοηθειών.

Οι συντονιστές έχουν την δυνατότητα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αναλόγως των συνθηκών της εξόρμησης.

Κόστος διαμονής στο καταφύγιο: 11€
Συμμετοχή: Μέλη 35€
Μέλη άλλων συλλόγων 45€ 


Δηλώσεις συμμετοχής:
Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος
Τηλ. 2310 266928, 2310 240889
Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889

ΜΕΤΡΑ COVID-19
Εφαρμόζουμε όλα τα Διατάγματα και τα Πρωτόκολλα Υγείας όσον αφορά την αντιμετώπιση του COVID 19 όπως έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας.Λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση (Θερμομέτρηση, μασκα), κατά την μετακίνηση με λεωφορείο.Συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τους συνορειβάτες μας.Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι αναφέρει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.