28/06 ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΕΝΙΠΕΑ ΑΠΟ ΠΡΙΟΝΙΑ

Όλυμπος - Ενιπέας από Πριόνια
Βαθμός Δυσκολίας  : Β
Συντονιστές : Φλώρος Αθ., Παλμερ Κ.

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 08:00 το πρωί της Κυριακής από την Τσιμισκή, κάτω από τα γραφεία του συλλόγου. Θα πρέπει όλοι να βρίσκονται  στην ώρα τους έτσι ώστε η αναχώρηση να γίνει κανονικά.  Άφιξη μετά από περίπου δύο ώρες στα Πριόνια (1075μ) και ετοιμασία της ομάδας για τη διάσχιση, με κατάληξη το Λιτόχωρο (300μ).  Κατά τη διάρκεια της πορείας θα περάσουμε από 8 ξύλινα γεφυράκια. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στο τελευταίο σκέλος της διαδρομής, μετά τις Πόρτες όπου τα βραχώδη σκαλοπάτια καταπονούν τα γόνατα και τις μύτες των δαχτύλων. Η διαδρομή θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες με σχετικά χαλαρό ρυθμό και θα γίνουν οι απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση. Αν υπάρξει χρόνος όσοι θέλουνε μπορούν να γευματίσουν στο Λιτόχωρο. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη στις 18:00.


Το φαράγγι του Ενιπέα είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία για διάσχιση στον Όλυμπο. Το συνολικό μήκος του μονοπατιού από Πριόνια για Λιτόχωρο είναι 11.400 μέτρα και η διαδρομή πανέμορφη μέσα σε δασικό περιβάλλον με ευδιάκριτο μονοπάτι και συχνά ανεβοκατεβάσματα και περάσματα από όχθη σε όχθη. Περνάει από το παλαιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, καθώς και από το μικρό εκκλησάκι-σπήλαιο του Αγίου Διονυσίου όπου έχει και αγίασμα. Η διαδρομή ανήκει στις μέτριας δυσκολίας και για αυτόν το λόγο την επισκέπτονται κάθε εποχή χιλιάδες επισκέπτες.
Η εξόρμηση είναι κατάλληλη και για νέα μέλη, με σχετικά καλή φυσική κατάσταση.

Εξοπλισμός: Σακίδιο πλάτης, ορειβατικά μποτάκια, μπατόν πεζοπορίας (θα βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό στο μονοπάτι), αδιάβροχο, αντιανεμικό μπουφάν, fleece, νερό τουλάχιστον 1,5 λίτρα, σνακ, σφυρίχτρα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, αλουμινοκουβέρτα, καπέλο, σκούφος, γάντια καθώς και ΔΕΥΤΕΡΑ ΡΟΥΧΑ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ τα οποία θα είναι στο λεωφορείο για να αλλάξουμε όταν κατεβούμε.

Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές.

Συμμετοχή: Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 15€ Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 17€ Άνεργοι & Φοιτητές: 12€
Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889

ΜΕΤΡΑ COVID-19
Εφαρμόζουμε όλα τα Διατάγματα και τα Πρωτόκολλα Υγείας όσον αφορά την αντιμετώπιση του COVID 19 όπως έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας.Λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση (Θερμομέτρηση, μασκα), κατά την μετακίνηση με λεωφορείο.Συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τους συνορειβάτες μας.Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι αναφέρει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.