14/6 Κορυφή Σιδηρόπετρα 2031 μέτρα

Κορυφή Σιδηρόπετρα 2031 μέτρα

Συντονιστές : Κουγιώνης B., Παπαχρήστου Χ.

Διαδρομές:

Α Ομάδα: Νεοχώρι (130 μ.) - Κορυφή Σιδηρόπετρα (2031 μ.) Βαθμός δυσκολίας: Γ

Β Ομάδα: Νεοχώρι (130 μ.) - Θέση καταφύγιο Ε.Ο.Π.Σ. ΤΟ ΜΠΕΛΕΣ (1420 μ.) Βαθμός δυσκολίας: Β+

Ώρες διαδρομής: Α Ομάδας: 10+ – Συνολική πορεία 19 χλμ
Ώρες διαδρομής: Β Ομάδας: 8+ – Συνολική πορεία 15 χλμ

Αναχώρηση 07:00 όπως πάντα από τα γραφεία του συλλόγου (Καρόλου Ντήλ με Τσιμισκή γωνία). Καλό θα είναι να βρισκόμαστε όλοι στο σημείο συνάντησης 10 -15 λεπτά νωρίτερα ώστε να αναχωρήσουμε ακριβώς στην ώρα μας χωρίς καθυστερήσεις, με προορισμό το χωριό Νεοχώρι.

Και οι δυο ομάδες θα ξεκινήσουν από τη εκκλησία του Αγ. Ραφαήλ, η Α' ομάδα με προορισμό την κορυφή Σιδηρόπετρα και η Β' με προορισμό τη θέση καταφύγιο Ε.Ο.Π.Σ. ΤΟ ΜΠΕΛΕΣ.

Ξεκινάμε όλοι μαζί περπατώντας για λίγο με εναλλαγή χωματόδρομου και μονοπατιού μέχρι να θα βρούμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι. Αρχικά η ανάβαση είναι γλυκιά μέσα σε έντονη βλάστηση, η ανάβαση γίνεται πιο απαιτητική αργότερα περνώντας από βελανιδιές καστανιές και αργότερα από όμορφο δάσος με οξιές. (Υπάρχει πηγή με νερό στην διαδρομή).

Η Β ομάδα θα σταματήσει στη θέση καταφύγιο Ε.Ο.Π.Σ. ΤΟ ΜΠΕΛΕΣ , για ανασυγκρότηση και ξεκούραση και θα πάρει το μονοπάτι πίσω για την επιστροφή στο Νεοχώρι.

Η Α ομάδα θα συνεχίσει και σε 1,1/2 περίπου ώρα θα είναι στην κορυφή όπου τα τελευταία μέτρα χρειάζονται αρκετή προσπάθεια. Αν είμαστε τυχεροί και η μέρα είναι καθαρή η θέα προς την λίμνη Κερκίνη και την οροσειρά της Ρίλας θα μας ανταμείψει. Το μονοπάτι είναι πολύ καθαρό και με καλή σήμανση.
Η επιστροφή μας στην Θεσσαλονίκη θα είναι κοντά στις 20:00.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν(απαραίτητα), αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, ζακέτα fleece ή μάλλινη, σακίδιο πλάτης, νερό, ατομικά τρόφιμα, γάντια, σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση βροχής ή υγρασίας θα πρέπει να προσέχουμε διπλά τα βήματα μας στο τόσο στο δασωμένο περιβάλλον λόγο της ολισθηρότητας των φύλλων.

Προαιρετικά δεύτερα ρούχα & παπούτσια στο λεωφορείο για χρήση μετά το τέλος της πορείας.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αν συντρέξουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφάλειας της ομάδας. Οι ώρες πορείας είναι ενδεικτικές. Να σημειώσουμε ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές. 

Συμμετοχή: Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 15€ Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 17€ Άνεργοι & Φοιτητές: 12€

Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889

ΜΕΤΡΑ COVID-19
Εφαρμόζουμε όλα τα Διατάγματα και τα Πρωτόκολλα Υγείας όσον αφορά την αντιμετώπιση του COVID 19 όπως έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας.
Λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση (Θερμομέτρηση μασκα), κατά την μετακίνηση με λεωφορείο.
Συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τους συνορειβάτες μας.
Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι αναφέρει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.