21/6 Όλυμπος Άγιος Βασίλειος - καταρράκτης Κόκκινου Βράχου - Πικ Νικ

Όλυμπος Άγιος Βασίλειος – Καταφύγιο Κορομηλιάς - καταρράκτης Κόκκινου Βράχου - Πικ Νικ
Βαθμός Δυσκολίας : B

Συντονιστές : Μπιτζένης Δημ.- Καραγκιόζη Β

Αναχώρηση στις 07:00 από Τσιμισκή με Καρόλου Ντηλ.Θα πάμε στην περιοχή της Καρίτσας από όπου θα ξεκινήσει ήπια και πανέμορφη πορεία στη διαδρομή ρέμα Ορλιά. Το λεωφορείο θα μας αφήσει στη θέση Άγιος Βασίλειος που βρίσκεται σε υψόμετρο 308 μέτρα. Θα ξεκινήσουμε ανάβαση ως το καταφύγιο της Κορομηλίας είναι περίπου 6 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 960μέτρα.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη μέσα σε δάσος. Στο καταφύγιο θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να πιούμε ένα καφέ και να δροσιστούμε. Στη συνέχεια επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή στην περιοχή του Κόκκινου Βράχου όπου βρίσκεται ένας από τους ομορφότερους καταρράκτες του Ολύμπου ύψους 18 μέτρων. Στο θέση αυτή θα παραμείνουμε λίγη ώρα για να θαυμάσουμε το φυσικό κάλος και για λίγη δροσιά. Η πεζοπορία θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες και είναι βαθμού δυσκολίας Β-.

Η συνολική διαδρομή είναι 12 χιλιόμετρα και υψομετρική ανάβαση 700 περίπου μέτραΜετά το τέλος της πορείας και εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι καλές στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το φυσικό τοπίο και όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν πικ-νικ έχοντας φυσικά προβλέψει να έχουν τα απαραίτητα.

Εξοπλισμός: Ορειβατικό μποτάκι, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, fleece, σακίδιο πλάτης (35-45 lit), νερό, ατομικά τρόφιμα, δεύτερα ρούχα-παπούτσια τα οποία θα τα αφήσετε στο όχημα, ζευγάρι γάντια, καπέλο, αλουμινοκουβέρτα, φακό κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα.Προαιρετικά δεύτερα ρούχα & παπούτσια στο λεωφορείο για χρήση μετά το τέλος τηςπορείας.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αν συντρέξουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφάλειας της ομάδας. Οι ώρες πορείας είναι ενδεικτικές. Να σημειώσουμε ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές.

Συμμετοχή: Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 15€ Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 17€ Άνεργοι & Φοιτητές: 12€
Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889

ΜΕΤΡΑ COVID-19
Εφαρμόζουμε όλα τα Διατάγματα και τα Πρωτόκολλα Υγείας όσον αφορά την αντιμετώπιση του COVID 19 όπως έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας.Λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση (Θερμομέτρηση, μασκα), κατά την μετακίνηση με λεωφορείο.Συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τους συνορειβάτες μας.Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι αναφέρει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.