06-02-2022 ΦΑΛΑΚΡΟ Προφήτης Ηλίας 2232μ.

ΦΑΛΑΚΡΟ  Προφήτης Ηλίας 2232μ.

Βαθμός Δυσκολίας  : Β+, Γ
Τύπος πορείας: Ανάβαση σε χιονισμένο αλπικό πεδίο.

Αναχώρηση την Κυριακή στις 06 Φεβρουαριου από Κ. Καραμανλή & Βούλγαρη 06:45 και από τα γραφεία του Συλλόγου 07:00, άφιξη στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού μετά από 2,5 περίπου ώρες.

Αφού κατεβούμε και ετοιμαστούμε θα αρχίσει η ανάβαση με στόχο τη μία κορυφή του Φαλακρού τη Χιονότρυπα στα 2113 μ. όπου είναι και το όμορφο σαλέ στο τέρμα του λιφτ, θα μας πάρει περίπου 1,5-2 ώρες ανάλογα και των καιρικών συνθηκών και θα φτάσουμε περπατώντας σε χιονισμένο πεδίο. Αυτός είναι ο στόχος της Β΄ομάδας.

Όσοι είναι στην Α' ομάδα θα συνεχίσουν την πορεία τους μετά την απαραίτητη ανασύνταξη για την κορυφή του Φαλακρού τον προφήτη Ηλία στα 2232 μ. στην οποία θα φτάσουν μετά από περίπου μία ώρα έντονης ανάβασης με δυνατές κλίσεις. Ανάλογα με το πεδίο μπορεί να είναι απαραίτητη η χρήση κραμπόν και πιολέτ για την πρόσβαση στην κορυφή.
Προϋποθέσεις συμμετοχής: Στην ομάδα κορυφής μπορούν να συμμετέχουν έμπειρα άτομα με καλή φυσική κατάσταση και γνώσεις κίνησης σε χιονισμένο πεδίο. Η κορυφή του Φαλακρού «φημίζεται» για την όμορφη θέα και τις καιρικές μεταπτώσεις της. Επειδή η πορεία θα είναι πάντα πάνω σε χιόνι θα πρέπει να έχουμε και τα κατάλληλα ορειβατικά μποτάκια όπως και τον αντίστοιχο ιματισμό. Αν ο καιρός είναι δύσκολος θα αποφασίσουν οι συντονιστές για το τελικό πρόγραμμα. Εφόσον ο καιρός είναι καλός μπορούμε να απολαύσουμε τη θέα στην ευρύτερη περιοχή τόσο από την κορυφή όσο και από το σαλέ. Όσοι θέλουν μπορούν να μεταβούν στο σαλέτ και να απολαύσουν κάποιο ρόφημα. 

Θα γυρίσουμε στη βάση του χιονοδρομικού και θα πάρουμε το λεωφορείο για να γυρίσουμε στην πόλη. Η επιστροφή αναμένεται αργά το βράδυ με ώρα αναχώρησης από την περιοχή περίπου στις 16:30 μ.μ. 

Ώρες πορείας- δράσης: περίπου 4-5 για την ομάδα κορυφής.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης (35-45 lit), μπατόν, φλις, νερό, ατομικά τρόφιμα, δεύτερα ρούχα-παπούτσια τα οποία θα τα αφήσετε στο λεωφορείο, γάντια, σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακό κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα.
Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέξουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφάλειας της ομάδας.
Να σημειώσουμε ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές.

Κόστος συμμετοχής:
Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 15€
Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 17€
Άνεργοι-Φοιτητές μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 12€
Για όσα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσουν με τα αυτοκίνητα τους : 6€
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στην εξόρμηση θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς του συλλόγου ή εναλλακτικά στην γραμματεία του συλλόγου.
ΠΕΙ­ΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ : GR5001722370005237007285076
ALFA IBAN : GR2601407300730002002005716
EUROBANK IBAN : GR5302601180000420201029337
ΕΘΝΙΚΗ IBAN : GR8001102170000021729614236
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και την εξόρμηση.
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί κατ’ ελάχιστον 3 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της εξόρμησης (Πέμπτη 23:59), σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εξόρμηση.
Σε περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την Πέμπτη γίνεται ακύρωση της κράτησης. Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς την Τράπεζα πληρωμής χωρίς έξοδα.
Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντήλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889.

ΜΕΤΡΑ COVID-19
Εφαρμόζουμε όλα τα Διατάγματα και τα Πρωτόκολλα Υγείας όσον αφορά την αντιμετώπιση του COVID 19 όπως έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας.
Λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση ( Θερμομέτρηση, μάσκα), κατά την μετακίνηση με λεωφορείο.
Συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τους συνορειβάτες μας.
Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι αναφέρει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Ισχύει από Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021.
Η επιβίβαση επιτρέπεται σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και όσοι επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου.
Ειδικότερα, η επιβίβαση ανεμβολίαστων επιβατών ηλικίας 12 ετών και άνω σε αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και πούλμαν προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς επιτρέπεται εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε κορωνοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι ή PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών.
Τα rapid test πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του ταξιδιώτη. Η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης, η οποία εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας gov.gr, είναι υποχρεωτική στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου.
Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας.
Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή η βεβαίωση νόσησης ή αρνητικού τεστ, ο επιβάτης δεν μπορεί να ταξιδέψει με το μεταφορικό μέσο.