24-4-2016 ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ


(Αντί για 3-5 Πηγάδια Καρατάση, θα γίνει η εξόρμηση στο Μπούρινο, μια σχετικά άγνωστη ενδιαφέρουσα και όμορφη διαδρομή)

ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ

Αναχώρηση από τα γραφεία του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης Καρόλου Ντήλ 19 με Τσιμισκή γωνία στης 07:00 πμ. για Χρώμιο Κοζάνης. Αφού περάσουμε το χωριό με το πούλμαν θα κατευθυνθούμε προς το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα όπου και θα είναι η αρχή και το τέλος της πορείας μας.

Από το μουσείο μέχρι και το πλάτωμα που ξεκινάει το ρέμα του Μεσιανού Νερού η πορεία είναι εύκολη. Από το πλάτωμα θα ακολουθηθεί πορεία προς τα δυτικά όπου μετά από 50 λεπτά δυνατής ανηφόρας θα βγούμε στην κορυφογραμμή. Στην κορυφογραμμή θα δούμε μπροστά μας την ψηλότερη κορυφή του Μπούρινου, τον Ντριστινίκο με υψόμετρο 1866 μέτρα.
Από την κορυφή θα απολαύσουμε πανοραμική θέα προς όλες της πλευρές. Συνεχίζουμε την πορεία μας από την κορυφογραμμή με λίγη προσοχή σε μερικά απότομα σημεία ώσπου να βγούμε σε χωματόδρομο που θα τον ακολουθήσουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι το καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας που θα ξεκουραστούμε. Το τελευταίο σκέλος της πορείας μας περνάει μέσα από το Σκοτωμένο Νερό που ακολουθούμε νότια κατεύθυνση μέχρι να βγούμε στο πλάτωμα και στην συνέχεια στο μουσείο. 

 Ώρα επιστροφής στην Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.

Οι συντονιστές της εξόρμησης διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα, αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται από τις καιρικές ή άλλες συνθήκες.

Βαθμός δυσκολίας: Β+
Ώρες πορείας (συνολικά): 7 με 8
Χιλιομετρική Απόσταση: 17 χλμ.
Τιμή συμμετοχής μελών ΕΟΣ-Θ και μελών άλλων συλλόγων: 13 €
Φοιτητές και άνεργοι: 10 €

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, ατομικά τρόφιμα, νερό, δεύτερα ρούχα και κάλτσες. Σε κάθε ορειβατική εξόρμηση θα πρέπει επίσης να υπάρχουν στο σακίδιο ατομικό κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής.

Συντονιστές εξόρμησης: Γιακαμόζης Γιάννης, Χρήστος Μπλιάμης.

Εγγραφή μπορείτε να κάνετε στην γραμματεία του συλλόγου.
Πληροφορίες την Τετάρτη 20 Απριλίου στα γραφεία του συλλόγου.