03-04-2022 ΚΟΡΥΦΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΠΙΕΡΙΑ

Κορυφή Αρβανίτης  2021 Πιέρια

Βαθμός Δυσκολίας: Β+
Συντονιστές : Ζαναλίδης Β., Νικολοπούλου Κ.
Συνολική Απόσταση 14.600 μέτρα 
Χαμηλότερο σημείο 1450 μ
Υψηλότερο σημείο 2021μ
Βαθμός δυσκολίας Β+
Ώρες Πορείας 6 -7

Αναχώρηση την Κυριακή στις 03 Απριλίου από Κ. Καραμανλή & Βούλγαρη 06:45 και από τα γραφεία του Συλλόγου 07:00. Καλό θα είναι να βρισκόμαστε όλοι στο σημείο συνάντησης 10 -15 λεπτά νωρίτερα ώστε να αναχωρήσουμε ακριβώς στην ώρα μας χωρίς καθυστερήσεις, με προορισμό, μας το Ελατοχώρι Πιερίας και το χιονοδρομικό κέντρο στη θέση «Παπά Χωράφι».[1400μ]

Το χωριό Ελατοχώρι βρίσκεται στα Πιέρια Όρη, σε υψόμετρο 850 περίπου μέτρων. Αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς και όμορφους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας. Τα χιλιάδες έλατα, η ομορφιά του ορεινού τοπίου, η θέα του βουνού των θεών (του Ολύμπου), οι γραφικοί οικισμοί και το χιονοδρομικό κέντρο καθιστούν την ευρύτερη περιοχή του Ελατοχωρίου πολύ ελκυστική για τους λάτρεις των χειμερινών αποδράσεων.

Το χιονοδρομικό, που είναι χτισμένο στη θέση «Παπά Χωράφι», παρέχει όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου κέντρου χειμερινών σπορ, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει υπέροχη θέα προς τον Όλυμπο. Το υψόμετρό του κυμαίνεται από 1.400 ως 1.800 μέτρα και καλύπτεται από πυκνό δάσος δημιουργώντας έτσι ένα τοπίο απέραντου φυσικού κάλλους.

Με το ξεκίνημα της διαδρομής ακολουθούμε το δασικό χωματόδρομο που περνά κάθετα την χιονοδρομική πίστα. Στη συνέχεια για αρκετά χιλιόμετρα συνεχίζουμε παράλληλα προς τη πίστα αυτή περνώντας από υπέροχο ελατόδασος. Σε κάποιο κομμάτι της διαδρομής συνεχίζεται ένα τμήμα της ακριβώς δίπλα από τη χιονοδρομική πίστα  κι εδώ θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί που σε περίπτωση που υπάρχουν χιόνια και το χιονοδρομικό κέντρο είναι σε λειτουργία να πηγαίνουμε προσεκτικά ο ένας πίσω από τον άλλο και στην άκρη για την αποφυγή ατυχημάτων. Στο τέλος του τελευταίου λιφτ ακολουθούμε ελαφρά ανηφορική πορεία για 2 χιλιόμετρα περίπου συνεχίζουμε και καταλήγουμε στην κορυφή Αρβανίτη (2023 μ). Κατά την επιστροφή μετά τη κορυφή θα ακολουθήσουμε διαφορετική διαδρομή και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συντεταγμένοι. 

Η διαδρομή εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν έχει καταπληκτική θέα προς το Θερμαϊκό κόλπο, την τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα και τις κορυφές του Βερμίου, Άσκιο, Μπούρινος, Βαρνούντας, Καϊμακατσαλάν, Πίνοβο, Τζένα και φυσικά τον επιβλητικό Όλυμπο.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης (35-45 lit), μπατόν, φλις, νερό, ατομικά τρόφιμα, δεύτερα ρούχα-παπούτσια τα οποία θα τα αφήσετε στο λεωφορείο, γάντια, σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακό κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα.
Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέξουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφάλειας της ομάδας.
Να σημειώσουμε ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές.

Κόστος συμμετοχής:
Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 15€
Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 17€
Άνεργοι-Φοιτητές μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 12€
Για όσα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσουν με τα αυτοκίνητα τους : 6€
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στην εξόρμηση θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς του συλλόγου ή εναλλακτικά στην γραμματεία του συλλόγου.
ΠΕΙ­ΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ : GR5001722370005237007285076
ALFA IBAN : GR2601407300730002002005716
EUROBANK IBAN : GR5302601180000420201029337
ΕΘΝΙΚΗ IBAN : GR8001102170000021729614236
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και την εξόρμηση.
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί κατ’ ελάχιστον 3 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της εξόρμησης (Πέμπτη 23:59), σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εξόρμηση.
Σε περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την Πέμπτη γίνεται ακύρωση της κράτησης. Οι επιστροφές γίνονται ηλεκτρονικά προς την Τράπεζα πληρωμής χωρίς έξοδα.
Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντήλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889.

ΜΕΤΡΑ COVID-19
Εφαρμόζουμε όλα τα Διατάγματα και τα Πρωτόκολλα Υγείας όσον αφορά την αντιμετώπιση του COVID 19 όπως έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας.
Λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση (Μάσκα), κατά την μετακίνηση με λεωφορείο.
Συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τους συνορειβάτες μας.
Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι αναφέρει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Ισχύει από Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021.
Η επιβίβαση επιτρέπεται σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και όσοι επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου.
Ειδικότερα, η επιβίβαση ανεμβολίαστων επιβατών ηλικίας 12 ετών και άνω σε αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και πούλμαν προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς επιτρέπεται εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε κορωνοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι ή PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών.
Τα rapid test πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του ταξιδιώτη. Η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης, η οποία εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας gov.gr, είναι υποχρεωτική στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου.
Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας.
Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή η βεβαίωση νόσησης ή αρνητικού τεστ, ο επιβάτης δεν μπορεί να ταξιδέψει με το μεταφορικό μέσο.