8-5-2016 ΟΛΥΜΠΟΣ, ΡΕΜΑ ΟΡΛΙΑ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ


Άγιος Βασίλειος-ρέμα Ορλιά-καταφύγιο Κορομηλιάς

Αναχώρηση 08:00 από Τσιμισκή με Κ. Ντηλ με προορισμό το χωριό Καρίτσα του Ν. Πιερίας.

Άφιξη μετά από μία ώρα περίπου λίγο έξω από το χωριό, στο ξωκλήσι του Αγ. Βασιλείου από όπου και θα ξεκινήσουμε τη πορεία μας όλοι μαζί με κατεύθυνση το ρέμα του Ορλιά.

Το μονοπάτι ξεκινά από τα 280μ μέσα από πουρνάρια και ανηφορίζει ομαλά. Συνεχίζει σε δάσος πεύκων  μέχρι ένα μέγιστο στα 740μ. σε μία ώρα περίπου και αρχίζει να κατηφορίζει ομαλά προς το ρέμα του Ορλιά στο οποίο θα φτάσουμε μετά από μισή ώρα. Προσοχή στο τελευταίο κομμάτι πριν το ρέμα γιατί είναι έντονα κατηφορικό και λόγω της υγρασίας από το ρέμα πιθανόν να γλιστρά. Στο σημείο αυτό βρίσκεται και ο κόκκινος βράχος με το μεγάλο καταρράκτη που σχηματίζει μια ωραία λιμνούλα με γαλαζοπράσινα  νερά. Οι λάτρεις του canyoning να το προσέξουν ιδιαίτερα…

Το υψόμετρο εδώ είναι 650μ. περίπου.

Αφού δούμε-φωτογραφίσουμε το όμορφο τοπίο θα περάσουμε απέναντι το ρέμα, με τη δέουσα προσοχή και θα βγούμε στο μονοπάτι προς το καταφύγιο της Κορομηλιάς στο οποίο θα φτάσουμε μετά από μία ώρα περίπου. Το καταφύγιο βρίσκεται στα 1008μ. υψόμετρο και διαθέτει οργανωμένη κουζίνα για καφέ-φαγητό.   Θα κάνουμε την απαραίτητη στάση για ξεκούραση καφέ-φαγητό για όποιον θέλει και μετά θα πάρουμε το ίδιο μονοπάτι προς τα πίσω για την επιστροφή μας η οποία θα γίνει στον Αγ. Κωνσταντίνο ένα ξωκλήσι  που βρίσκεται απέναντι από εκεί που ξεκινήσαμε λίγο έξω από το Δίον σε περίπου δύο ώρες.

Συνολικές ώρες πορείας 5 με 6, βαθμός δυσκολίας Α+/Β. Συνολικό μήκος διαδρομής περίπου 10 χλμ.

Η πορεία είναι κατάλληλη και για αρχάριους που θέλουν να κάνουν μια γνωριμία με το μυθικό βουνό μας, τον Όλυμπο, αρκεί να έχουν καλή φυσική κατάσταση.

Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα 17:00-18:00 περίπου.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο, μπατόν, γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακό οπωσδήποτε, δεύτερα ρούχα που θα μένουν στο λεωφορείο και το σακίδιο μας με τα απαραίτητα σε  κάθε εξόρμηση (φακός, σφυρίχτρα, κουτί πρώτων βοηθειών, αλουμινοκουβέρτα σουγιάς). Επίσης υδροδοχείο με το απαραίτητο για κάθε εξόρμηση νερό.

Τιμή συμμετοχής μελών ΕΟΣ-Θ και μελών άλλων συλλόγων: 13 €
Φοιτητές και άνεργοι: 10 €

Οι συντονιστές της εξόρμησης διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα, αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται από τις καιρικές ή άλλες συνθήκες.

Συντονιστές εξόρμησης: Τορέγας Βασίλης, Καραμανίδης Γιώργος, Τζήμας Χρήστος.

Εγγραφή μπορείτε να κάνετε στην γραμματεία του συλλόγου.
Πληροφορίες τις Τετάρτες στα γραφεία του συλλόγου.