22-5-2016 Χ.Κ. ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ ΑΒΔΕΛΑ

Η αναχώρηση μας θα γίνει από τα γραφεία του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης Καρόλου Ντήλ 19 με Τσιμισκή γωνία στης 07:00 πμ.

Μετά από 3.5 ώρες περίπου θα φτάσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας που είναι και η αρχή της πορείας μας. Υψόμετρο περίπου 1800 μέτρα.
Απο εκεί με νότια κατεύθυνση θα μπούμε στην κεντρική πίστα του χιονοδρομικού κέντρου με πρώτο μας στόχο την κορυφή του βουνού στα 2253 μέτρα. Από εκεί θα θαυμάσουμε την θέα πρός όλη την Πίνδο και τα γύρο βουνά όπως ο Σμόλικας, η Τύμφη, τα Τζουμέρκα και άλλα. Χρόνος ανάβασεις περίπου 1.5 με 2 ώρες.

Αφού κάνουμε την στάση μας θα συνεχίσουμε την πορεία μας ανατολικά σε ράχη με σχετικά σαθρό πεδίο, στην συννέχια η πορεία μας θα εναλλάσετε συννεχός από λιβάδια σε αραιά δάση και το αντίστροφο μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας που είναι το χωριό Αβδέλα. Χρόνος κατάβασεις 2 με 2.5 ώρες.

Ώρα επιστροφής στην Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.

Οι συντονιστές της εξόρμησης διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα, αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται από τις καιρικές ή άλλες συνθήκες.

Βαθμός δυσκολίας: Β
Ώρες πορείας (συνολικά): ~5 ω
Χιλιομετρική Απόσταση: 12 χλμ.
Τιμή συμμετοχής μελών ΕΟΣ-Θ και μελών άλλων συλλόγων: 13 €
Φοιτητές και άνεργοι: 10 €

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, ατομικά τρόφιμα, νερό, δεύτερα ρούχα και κάλτσες. Σε κάθε ορειβατική εξόρμηση θα πρέπει επίσης να υπάρχουν στο σακίδιο ατομικό κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής.

Συντονιστές εξόρμησης: Γιακαμόζης Γιάννης.

Εγγραφή μπορείτε να κάνετε στην γραμματεία του συλλόγου.
Πληροφορίες την Τετάρτη 18 Μαϊου στα γραφεία του συλλόγου.