29-5-2016, ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΕΝΙΠΕΑ ΑΠΟ ΠΡΙΟΝΙΑ


Τέλη Μαϊου και δεν υπάρχει πιο κατάλληλη εποχή για την διάσχιση του ΕΝΙΠΕΑ. Η φύση είναι στο φόρτε της και το νερό κατεβαίνει άφθονο.

Αναχώρηση στις 08:00 το πρωί της Κυριακής 29-5-2016 από τα γραφεία του συλλόγου Καρόλου Ντήλ και Τσιμισκή γωνία.
Άφιξη μετά από περίπου δύο ώρες στα Πριόνια. Ετοιμασία και αναχώρηση για τη διάσχιση. Κατά τη διάρκεια της πορείας θα περάσουμε από 8 ξύλινα γεφυράκια ενώ από κάτω θα τρέχει το νερό του φαραγγιού. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στο τελευταίο σκέλος της διαδρομής, μετά τις Πόρτες όπου τα βραχώδη σκαλοπατάκια καταπονούν τα γόνατα και τις μύτες των δαχτύλων. Η διαδρομή θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες με σχετικά χαλαρό ρυθμό και θα γίνουν οι απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση. Λογικά θα υπάρξει χρόνος για όσους θέλουν να γευματίσουν στο Λιτόχωρο ή να πιούν ένα καφέ.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης, μπατόν, νερό, ατομικά τρόφιμα, καπέλο, αντιηλιακό, σφυρίχτρα, φακός κεφαλής. δεύτερα ρούχα, κάλτσες, παπούτσια τα οποία θα μείνουνε στο λεωφορείο.

Νέα μέλη μπορούν να συμμετάσχουν εφόσον έχουν καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Το φαράγγι του Ενιππέα είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία για διάσχιση στον Όλυμπο. Το συνολικό μήκος του μονοπατιού από Πριόνια για Λιτόχωρο είναι περίπου 12χλμ και η διαδρομή πανέμορφη μέσα σε δασικό περιβάλλον με ευδιάκριτο μονοπάτι. Περνάει από το παλαιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, καθώς και από το μικρό εκκλησάκι-σπήλαιο του Αγίου Διονυσίου όπου έχει και αγίασμα. Παρά το συχνό ανεβοκατέβασμα και τα περάσματα από όχθη σε όχθη η διαδρομή ανήκει στις μέτριας δυσκολίας και για αυτόν το λόγο την επισκέπτονται κάθε εποχή χιλιάδες επισκέπτες.

Να δοθεί ιδαίτερη προσοχή σε σημεία που μπορεί να γλυστράνε όπως τα ξύλινα γεφυράκια, τα σκαλοπάτια , οι πέτρες και τα ξύλα που έχει το μονοπάτι.

Βαθμός δυσκολίας: Β
Απόσταση:12χλμ
Υψομετρική διαφορά: -800μ

Αιτήσεις συμμετοχής: Στο σύλλογο 

Αντίτιμο συμμετοχής: 13 ευρώ και 10 ευρώ άνεργοι / φοιτητές. 

Σημείωση: αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Σύλλογό μας η τήρηση του ορειβατικού προγράμματος με τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας. Οι αρχηγοί της ανάβασης έχουνε το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας.

Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου (κάθε Τετάρτη μετά τις 20:30), Κ. Ντηλ 19, 3ος όροφος. Τηλ: 2310-266928

Αρχηγοί: Τερζίδης Τ., Γκισταβίδης Γ., Μπογιατζή Ν.