5-6-2016 ΚΟΜΝΗΝΑ ΚΡΩΜΝΙΚΟ ΤΟΞΟΤΕΣ KAI KAYAK ΣTO NEΣTO


5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, ΣΤΕΝΑ ΝΕΣΤΟΥ
ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΚΟΜΝΗΝΑ-ΚΡΩΜΝΙΚΟ-ΤΟΞΟΤΕΣ
Και Kayak στα Στενά του Νέστου
 
Αναχώρηση: στις 07:00 από τα γραφεία του Συλλόγου Καρόλου Ντηλ 19-Τσιμισκή γωνία.
Άφιξη στην Σταυρούπολη σε περίπου 2,5 ώρες, όπου και κατεβαίνει η ομάδα που θα κάνει kayak στα στενά του Νέστου. Η υπόλοιπη ομάδα συνεχίζει μέχρι το χωριό Κομνηνά που είναι δίπλα στην Σταυρούπολη.

Α. ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Από τα Κομνηνά ξεκινά η διάσχιση διάρκειας περίπου 5 ωρών και βαθμού δυσκολίας Β.
Στην αρχή η διαδρομή είναι ανηφορική και διασχίζει δασωμένο φαράγγι (παλιός χείμαρρος) μέχρι το εγκαταλελειμμένο χωριό ΚΡΩΜΝΙΚΟ. Εδώ θα γίνει μικρή στάση για ανασύνταξη της ομάδας.
Στην συνέχεια η διαδρομή ακολουθεί το κατηφορικό πλέον μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στις όχθες του ποταμού Νέστου.
Από τις όχθες το μονοπάτι κινείται παραποτάμια ακολουθώντας τους μεανδρισμούς του Νέστου μέχρι τον τελικό προορισμό το πάρκινγκ του χωριού Γαλάνη δίπλα στο ποτάμι
Η διαδρομή είναι όμορφη και σχετικά εύκολη χωρίς τεχνικές δυσκολίες. Απευθύνεται σε άτομα που έχουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση και έχουν στοιχειώδη εμπειρία σε πορεία.
Μήκος 15 χλμ, Υψομετρική διαφ. +400μ και -450μ, διάρκεια 6 ώρες, βαθμός δυσκολίας Β.
Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, ατομικά τρόφιμα, νερό, δεύτερα ρούχα και κάλτσες. Σε κάθε ορειβατική εξόρμηση θα πρέπει επίσης να υπάρχουν στο σακίδιο ατομικό κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής.

Β. ΚΑΥΑΚ
Η διαδρομή για το Kayak στα Στενά του Νέστου ξεκινά από την Σταυρούπολη. Η διαδρομή γίνεται στα Στενά του ποταμού Νέστου, το Αισθητικό Δάσος,  μια περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλλους από την Σταυρούπολη μέχρι τους Τοξότες. Είναι καταφύγιο άγριας ζωής και περιοχή ύψιστης σημασίας για τα πτηνά.
Η κατάβαση του ποταμού είναι 23 χλμ και διαρκεί περίπου 5 ώρες. Κατά την διάρκεια της κατάβασης θα γίνουν 2 μεγάλα διαλείμματα για πικνικ και μπάνιο στο ποτάμι. Η έξοδος από το ποτάμι γίνεται στην παραλία της Γαλάνης,/Τοξότες.
Η δραστηριότητα του kayak θα γίνει από την εταρεία RiverLand (www.riverland.gr) η οποία παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την δραστηριότητα, εκπαιδευμένους συνοδούς, ελαφρύ γεύμα και φωτογραφίες.
Όσοι επιθυμούν να κάνουν kayak θα πρέπει να το δηλώσουν στην γραμματεία του συλλόγου και να πληρώσουν το επιπλέον κόστος.
Εξοπλισμός: μαγιώ, καπέλο, αντιηλιακό, γυαλιά (με κορδονάκι), σαγιονάρες ή σανδάλια, πετσέτα.

Εκτιμωμενος χρόνος αναχώρησης για Θεσσαλονίκη στις 17:30
Θα υπάρξει χρόνος 1 με 1.5 ώρα περίπου για φαγητό, για όσους το επιθυμούν, πριν αναχωρήσουμε.
 
Τιμή συμμετοχής μελών ΕΟΣ-Θ και μελών άλλων συλλόγων :13ευρώ και 10ευρώ άνεργοι και φοιτητές
Επιπλέον κόστος για kayak : 30 ευρώ (δίδεται απόδειξη απο την riverland)

Συντονιστές εξόρμησης: Tερζίδης Τ., Κεραμιτζής Ο., Καψούδας Π.
 
Οι συντονιστές της εξόρμησης διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα, αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται από τις καιρικές ή άλλες συνθήκες και για λόγους ασφαλείας.

Εγγραφή μπορείτε να κάνετε στην γραμματεία του συλλόγου.
Πληροφορίες τις Τετάρτες στα γραφεία του συλλόγου ή τηλεφωνικά τις ώρες λειτουργίας του συλλόγου (http://www.eosthessalonikis.gr).