26-6-2016, ΠΙΕΡΙΑ ΧΤΕΝΙΠΙΕΡΙΑ ΧΤΕΝΙ
Κορυφή ΧΤΕΝΙ (1791 μέτρα)
Τύπος εξόρμησης: Ανάβαση
Βαθμός δυσκολίας: Β
26 Ιουνίου 2016
 
Αναχώρηση στις 07:00 από τα γραφεία του συλλόγου (όλοι θα πρέπει να παρευρίσκονται έως τις 06:45 στον χώρο για να τακτοποιηθούμε εγκαίρως και να φύγουμε στην ώρα μας). Άφιξη μετά από 2 περίπου ώρες στον χώρο του καταφυγίου του ΕΟΣ- Κατερίνης, στην Άνω Μηλιά, από όπου θα ξεκινήσουμε.
 
Η διαδρομή ξεκινά από τα 1022 μέτρα υψόμετρο και ακολουθεί για αρκετή ώρα έναν δασικό δρόμο, όπου θα συναντήσουμε και βρύσες με νερό. Μετά θα μπούμε σε ένα μονοπάτι με καλή σήμανση και θα βγούμε σε ένα άνοιγμα με υπέροχη θέα στην περιοχή. Συνεχίζουμε σε έναν δρόμο με πολλές πέτρες μέχρι τη στροφή για το Μοναχό Νερό. Από εκεί θα ξεκινήσει το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, μια ανάβαση σε δασωμένο τοπίο με πολύ καλή σήμανση μέχρι την αλπική ζώνη που μας βγάζει στην κορυφή.

Η δεύτερη ομάδα θα πάει στην κορυφή με πιο αργό ρυθμό, θα κάνει τις στάσεις της και θα επιστρέψει στον χώρο του καταφυγίου.
Η επιστροφή γίνεται από την ίδια διαδρομή.
Συνολική διάρκεια της πορείας περίπου 5-6 ώρες, για όσους ανέβουν στην κορυφή, με τις απαραίτητες στάσεις ανασυγκρότησης.
Επιστροφή περίπου στις 19:00 με προϋπόθεση αναχώρησης από την περιοχή στις 17:00 μ.μ.
Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης (35-45 lit), 2 μπατόν, φλις, νερό, ατομικά τρόφιμα, δεύτερο μπλουζάκι, δεύτερα ρούχα-παπούτσια τα οποία θα τα αφήσετε στο λεωφορείο, καπέλο, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα.
Ώρες πορείας:  3-3,5 ώρες για την κορυφή  και 2-2,5 για την επιστροφή
Προσοχή: Λόγω της εποχής είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε αλογόμυγες καθώς και άλλα έντομα.  Οπότε προσαρμόζουμε κατάλληλα την ένδυση μας.
Συντονιστές εξόρμησης: Τεχνική Επιτροπή Ορειβασίας
Κόστος συμμετοχής: 13 ευρώ τα μέλη, άνεργοι και φοιτητές 10 ευρώ.
Αιτήσεις συμμετοχής:
Όλοι θα πρέπει να έχουνε προπληρώσει το αντίτιμο έως την Παρασκευή στα γραφεία του συλλόγου. Το πρόγραμμα της ανάβασης  μπορεί να τροποποιηθεί από τους συντονιστές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, καθώς προέχει η ασφάλεια. 
 
Επειδή το διήμερο 25-26 Ιουνίου λαμβάνει χώρα η Βορειοελλαδική Ορειβατική Συνάντηση, ο σύλλογος θα παραστεί με αντιπροσωπεία από το Σάββατο για να μετέχει των εκδηλώσεων. Όποιος ενδιαφέρεται να μεταβεί θα πρέπει να συνεννοηθεί με τους Γιάννη Γιακαμόζη και Γαβρίλο Μαυρίδη. Η διαμονή θα γίνει σε σκηνές με υπνόσακους σε περιοχή που θα υποδείξει η διοργάνωση ενώ, εκτός από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, συνηθίζεται να υπάρχει και μέριμνα για το φαγητό.