3-7-2016 ΠΑΓΓΑΙΟ ΑΠΟ ΜΕΣΟΡΟΠΗ

Κυριακή 3/7/2016
ΠΑΓΓΑΙΟ (Μεσορόπη – Σπηλιά)

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου (Τσιμισκή και Κ.Ντηλ) στις 07:00 με προορισμό το χωριό Μεσορόπη που απέχει 130 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.

Η διαδρομή ξεκινάει από το χωριό Μεσορόπη, είναι δασωμένη, πολύ όμορφη, με πολλά νερά και έχει γίνει σήμανση του μονοπατιού από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας.

Στο τέλος της διαδρομής υπάρχει ένα τμήμα με φτέρες και συνεχίζει με οξιές και κέδρους μέχρι τον προορισμό μας που είναι οι «πηγές Νερού-Σπηλιά» σε υψόμετρο 1700 μέτρα.
Θα πρέπει επίσης να προσέξουμε προς το τέλος της διαδρομής έχουν πέσει κορμοί δέντρων και η διάβαση του μονοπατιού δυσχεραίνει. Απαιτείται προσοχή στο σημείο εκείνο.

Χρόνος ανάβασης περίπου 4 ώρες και κατάβασης περίπου 3 ώρες.

Χρόνος ανάπαυσης στις Πηγές περίπου 30 λεπτά.

Επιστροφή αργά το απόγευμα.

Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέχουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφάλειας της ορειβατικής ομάδας.

Βαθμός δυσκολίας: Β+

Εξοπλισμός: Σακίδιο πλάτης, ορειβατικά μποτάκια, μπατόν πεζοπορίας, αδιάβροχο μπουφάν, fleece, αρκετό νερό, σνακ ημέρας, σφυρίχτρα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, αλουμινοκουβέρτα, καπέλο για τον ήλιο, εφεδρικά ρούχα στο λεωφορείο.

Δηλώσεις – εγγραφές στα γραφεία του συλλόγου.
Πληροφορίες για την εξόρμηση την Τετάρτη μετά τις 20:30 από τους συντονιστές της ανάβασης.

Αρχηγοί: Δημήτρης Παλάγκας 6939-686715, Στέλιος Μπαντέκας, Παναγιώτης Κούρος

Κοστος συμμετοχής: 13 ευρώ και 10 ευρώ για άνεργους, φοιτητές