24-7-2016 ΟΛΥΜΠΟΣ, ΓΚΟΡΤΣΙΑ ΠΕΤΡΟΣΤΡΟΥΓΚΑ ΟΡΛΙΑΣ


Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 Όλυμπος,
Γκορτσιά-Πετρόστρουγκα-καταφ. Κορομηλιάς-ρ. Ορλιάς-Αγ. Κωνσταντίνος
 
Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 αναχώρηση στις 07:30 από τα γραφεία του Συλλόγου Καρόλου Ντηλ 19 κ Τσιμισκή γωνία.

Η ανάβασή θα ξεκινήσει από τη θέση Γκορτσιά σε υψόμετρο 1100 μ. και μέσω του κλασικού μονοπατιού θα φτάσουμε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας. Η διαδρομή κινείται στο γνωστό και καλογραμμένο μονοπάτι κάτω από τη σκιά πεύκων και οξιάς. Η διάρκεια της ανάβασης ως το καταφύγιο είναι περίπου 2:30 ώρες.

Στην Πετρόστρουγκα θα γίνει ανασύνταξη της ομάδας και στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την κατάβαση προς το ρέμα του Ορλιά. Ακολουθούμε λίγο μετά το καταφύγιο, στο ξέφωτο, τα σημάδια του μονοπατιού (κίτρινο τετράγωνο) που οδηγεί στο καταφύγιο της Κορομηλιάς.

Η διάρκεια της κατάβασης μέχρι το καταφύγιο της Κορομηλιάς είναι περίπου 2:30 ώρες. Στο καταφύγιο θα γίνει πάλι ανασύνταξη της ομάδας.
Στην συνέχεια θα πάρουμε το μονοπάτι που θα μας οδηγήσεις στο ρέμα Ορλιά, το οποίο σηματοδοτείται από μπλε τρίγωνα σε λευκό φόντο, θα κινηθούμε παράλληλα με το ποτάμι και από ορισμένα σημεία θα μπορούμε να παρατηρήσουμε και τους καταρράκτες.
 
Στο τέλος της διαδρομής στο εκκλησάκι του Αγ. Κωνσταντίνου θα μπορούμε να κάνουμε και μπάνιο στο ποτάμι.
Όλη η διαδρομή από Πετρόστρουγκα μέχρι και τον Αγ. Κωνσταντίνο είναι κάτω από τη σκιά των δέντρων, εκτός από ένα μικρό κομάτι στο τελείωμα. Η διάρκεια της διαδρομής από την Κορομηλιά μέχρι το τέλος είναι περίπου 2:30 ώρες

Απαραίτητο τα παγούρια μας να είναι γεμάτα, γιατί πόσιμο νερό θα βρούμε μόνο λίγο πριν το τέλος της διαδρομής στη θέση Ίταμος.

Τα καταφύγια της Πετρόστρουγκας και της Κορομηλιάς θα είναι ανοιχτά και προσφέρουν ροφήματα και φαγητό.

Εκτιμώμενη ώρα αναχώρησης 18:00.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης, μπατόν, νερό!!!, ατομικά τρόφιμα, καπέλο, αντιηλιακό, μπανιερά για όσους κάνουν μπάνιο. (Σε κάθε ορειβατική εξόρμηση θα πρέπει να υπάρχουν στο σακίδιο εκτός των άλλων: ατομικό φαρμακείο, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής και προαιρετικά δεύτερα ρούχα, κάλτσες, παπούτσια τα οποία θα μείνουνε στο λεωφορείο)

Βαθμός δυσκολίας: Β
Τύπος πορείας: Διάσχιση
Απόσταση: 17χλμ
Υψομετρική διαφορά: +1000μ και -1650μ
Χρόνος: περίπου 2:30 ώρες ανάβαση και 5 ώρες κατάβαση (μέσος χρόνος για σταθερή πορεία χωρίς καθυστερήσεις)

Αιτήσεις συμμετοχής: Στην γραμματεία του συλλόγου 

Αντίτιμο συμμετοχής: 13 ευρώ και 10 ευρώ άνεργοι / φοιτητές. 

Σημείωση: αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Σύλλογό μας η τήρηση του ορειβατικού προγράμματος με τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας. Οι αρχηγοί της ανάβασης έχουνε το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας.

Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου (κάθε Τετάρτη μετά τις 20:30), Κ. Ντηλ 19, 3ος όροφος. Τηλ: 2310-266928/240889

Αρχηγοί: Τερζίδης Αναστάσιος, Καψούδας Πέτρος