26-27-28 ΑΥΓ. 2016 BOROVETS: MUSALA 2925, 7 ΛΙΜΝΕΣ

Στην περιοχή της RILA θα πραγματοποιηθεί η εξόρμηση του Ε.Ο.Σ Θεσσαλονίκης το τριήμερο 26/27/28- 08- 2016. Aκολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα παρακάτω:

Παρασκευή 26/08
Αναχώρηση από το αρχαιολογικό μουσείο στις 15:00
Άφιξη στο Borovets το απόγευμα ξεκούραση, βραδινό, ενημέρωση για το πρόγραμμα της επόμενης μέρας.

Σάββατο 27/08, Ανάβαση στην κορυφή Musala 2925 μέτρα.
Ανεβαίνουμε σε καμπίνα lift ξεκινώντας από τα 1300 μέτρα και σε 45 λεπτά περίπου φτάνουμε σε ένα υψίπεδο στα 2369 μέτρα. Η διαδρομή του lift περνάει μέσα από ένα δάσος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ανάμεσα σε δρυς, πεύκα και έλατα. Από το υψίπεδο ανεβαίνουμε ως το αλπικό καταφύγιο δίπλα από μια υπέροχη λίμνη, και από εκεί με την πρώτη ομάδα θα προχωρήσουμε ως την κορυφή που βρίσκεται στα 2925 μέτρα. Τα τελευταία 200 μέτρα γίνονται σε τραχύ πεδίο και με χρήση συρματόσχοινου. Βαθμός δυσκολίας μέχρι κορυφή Μουσσαλά (που είναι η ψηλότερη των Βαλκανίων) για την πρώτη ομάδα Β-Γ. Ώρες ανάβασης συνολικά 3,5 και ώρες κατάβασης 2,5.
Η δεύτερη ομάδα θα φτάσει ως το καταφύγιο σε υψόμετρο 2750 μέτρα και θα επιστρέψει. Βαθμός δυσκολίας μέχρι καταφύγιο για την δεύτερη ομάδα Β.Ωρες πορείας 2,5 ανάβαση και 1,5 κατάβαση. Βαθμός δυσκολίας Β.

Κυριακή 28/08, Ανάβαση στις 7 Αλπικές λίμνες.
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο αφού πάρουμε πρωινό και κάνουμε chek-out στις 8:00
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο με κατεύθυνση τις 7 αλπικές λίμνες της RILA, ένα μοναδικό σύμπλεγμα λιμνών που ξεκινάει από τα 2100 και καταλήγει στην ψηλότερη στα 2640 μέτρα. Οι λίμνες έχουν ιδιαίτερους χαρακτηριστικούς σχηματισμούς και κρυστάλλινα νερά. Μετά από μία ώρα περίπου φτάνουμε στο χωριό SAPARAVEBANIA και καταλήγουμε στην τοποθεσία PIONERSKA. Από εκεί παίρνουμε lift (ανοικτό) και φτάνουμε στο καταφύγιο RILSKI όπου και ξεκινά η πορεία μας. Η πρώτη ομάδα θα ανέβει ως την 7η λίμνη. Η διαδρομή γίνεται μέσα από το σύμπλεγμα των λιμνών. H διάρκεια της ανάβασης είναι περίπου 3,5 ώρες.Το μεγαλύτερο υψόμετρο που ανεβαίνουμε είναι τα 2640 μέτρα. Επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι ως την 5η λίμνη και από εκεί κατηφορίζουμε ως το καταφύγιο.Διάρκεια κατάβασης 2,5 ώρες. Η δεύτερη ομάδα θα κάνει επίσης τον γύρω των λιμνών και αφού ανέβει στην 5η λίμνη και δει το πανόραμα των λιμνών θα καταλήξει κυκλικά στο καταφύγιο RILSKI. Η πορεία της δευτερης ομάδας έχει διάρκεια 4-5 ωρών συνολικά με κανονικό ρυθμό και βαθμό δυσκολίας A-Β.

Απαιτούμενος εξοπλισμός πεζοπορίας :
Αδιάβροχο/αντιανεμικό, ζακέτα fleece, ισοθερμική φανέλα, φακός και μποτάκι πεζοπορίας υδροδοχείο με νερό,πρόχειρο σνακ ημέρας,καπέλο για τον ήλιο,γιαλιά ηλίου,αντιηλιακό, σφυρίχτρα,φακός.

Κόστος μεταφοράς 45 ευρώ/ατομο
Κόστος διαμονής 65 ευρώ/ατομο
Περιλαμβάνονται ολες οι μετακινήσεις, διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό και βραδυνό, καθώς και οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου (πισίνα, jacuzzi, σάουνα, ατμοθάλαμος).

Συντονιστές: Κόντρας Παναγιώτης 6978395900, Χατζηχρήστος Δημήτρης